“Оксамитовий сезон” – цілий рік

18 Липня 2002
680
18 Липня 2002
19:55

“Оксамитовий сезон” – цілий рік

680
Саме так формулюють своє стратегічне завдання організатори одноіменного міжнародного фестивалю телепрограм. У останній день липня цей авторитетний фестиваль стартує уже всьоме.
“Оксамитовий сезон” – цілий рік
За роки свого існування фестиваль “Оксамитовий сезон” здобув визнання, як один найбільш серйозних професійних телефорумів на теренах СНД. У шести попередніх фестивалях взяли участь понад 120 телекомпаній , які представляли на розгляд більше 900 програм і рекламних проектів.

З кожним роком “Оксамитовий сезон” вдосконалюється, модернізується схема проведення офіційного конкурсу, з’являються нові номінації, розширяється коло учасників та гостей та , власне сама географія . Як сказав на недавній прес-конференції президент Міжнародного благодійного фонду “МФТП “Оксамитовий сезон” Володимир Іваненко організатори прагнуть перетворити фестиваль на своєрідний цілорічний марафон різноманітних культурних акцій, які сприяли б розвитку не лише телебачення, а й інших мистецьких жанрів, а також прислужились би зміцненню дружніх стосунків між слов’янськими народами. Тим більше, що фестиваль став складовою частиною міждержавних програм “РІК УКРАЇНИ В РОСІЇ” та “РІК РОСІЇ ВУКРАЇНІ”.

Маршрут нинішнього фестивалю пройде від російського Ростова-на- Дону, через Ялту і Севастополь і болгарський Несебр і фінішує в Одесі.

Одною з “родзинок” сьомого “Оксамитового сезону” стане продовження вельми резонансного проекту, започаткованого ще минулого року відомим українським кінокритиком Олександром Рутковським. На цей раз він має намір запропонувати для дискусії нові цікаві теми: “Телебачення як телепатія. І навпаки”. “ТБ і сором”, “Жахливе ТБ”, “Глобалізм і національні акценти ТБ”.

Біля 200 робіт уже заявлено для участі у конкурсній програмі фестивалю. Приблизно ще стільки ж має надійти з російського представництва. Переглядати і належним чином оцінювати цей величезний об’єм телепродукції, як завжди буде суперкваліфіковане жюрі на чолі із свої незмінним керівником – режисером-мультиплікаторм Давидом Черкаським. До його складу за попередніми даними мають увійти такі знані особистості, як режисери Євген Гінзбург та Вагіф Мустафаєв, композитор Гія Канчелі, телекритик Ірина Петровська. Збираються приїхати давні друзі фестивалю-академік Сергій Капиця, керівник легендарної “Кінопанорами” Ксенія Мариніна, відомий пітерський актор Ігор Дмитрієв. (До речі, саме завдяки “Оксамитовому сезону”, кореспонденту “Детектор медіа” вдалося минулого року познайомитися з цими людьми, а з деякими –підготувати цікаві інтерв’ю).

Серед запрошених також – Донатас Баніоніс, Олександр Ширвіндт та Михайло Державін, ряд відомих естрадних виконавців України, Росії, Болгарії, Югославії.

Не забувають на “Сезоні” і про підготовку телевізійної зміни. Вже вдруге пройде своєрідний конкурс дебютів - “Надія телебачення” до участі в якому запрошено 6 українських ВУЗів(Київ, дніпропетровськ, Львів), а також молоді телевізійники з Росії, Грузії, Казахстану, Болгарії та країн Балтії .
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
“Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду