Державне телебачення Франції припинило демонстрацію реклами у прайм-тайм

5 Січня 2009
20179
5 Січня 2009
18:41

Державне телебачення Франції припинило демонстрацію реклами у прайм-тайм

20179
Державне телебачення Франції припинило демонстрацію реклами у прайм-тайм
З 5 січня державні канали Франції перестали транслювати рекламні ролики у прайм-тайм, повідомляє Lenta.ru.
 
Реформи, ініційовані президентом Ніколя Саркозі, мають на меті перетворення державного телебачення Франції на «якісне, як Бі-бі-сі». Втрати каналів на реклами компенсуватимуться з державного бюджету. Саркозі також планує закріпити за урядом Франції право призначати керівника державної корпорації France Televisions.
 
Раніше Саркозі піддав критиці сучасний стан державного телебачення, яке, на його думку, у гонитві за рейтингами і рекламними бюджетами виробляє більше розважальних програм і серіалів, аніж документального і просвітницького продукту. Керівник корпорації France Televisions Патрік де Каролі раніше називав пропозиції президента «дурними і несправедливими», проте у грудні 2008 року змінив свою позицію і наказав прибрати рекламу з ефіру ще до законодавчого оформлення реформи.
 
Противники реформи Саркозі вважають, що її наслідком може стати встановлення тотального контролю уряду над французьким телебаченням, та підозрюють президента у лобіюванні інтересів комерційних телекомпаній, зацікавлених у зростанні виручки за рахунок відпливу рекламних бюджетів. Проти реформи виступають і профспілки працівників державних каналів, які готуються в найближчі дні розпочати страйк.  
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20179
Читайте також
25.03.2010 12:00
Василь Самохвалов, для «Детектор медіа»
11 490
25.03.2010 11:52
Петро Провалов, для «Детектор медіа»
12 476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду