Фільм про Гонгадзе показано в Американському Сенаті, Українська правда

19 Червня 2002
569
19 Червня 2002
12:55

Фільм про Гонгадзе показано в Американському Сенаті, Українська правда

569
"Вбити історію" мовою західних журналістів означає "зацензурувати" статтю, не допустити її до друку. Тому символічно, що прем'єра фільму відбулася в одній з аудиторій американського Сенату, місці, де, за словами Карла Гершмана, президента Фонду на підтримку демократії, "історію вбити неможливо". 18 червня українське посольство у Вашингтоні організувало конференцію про залучення інвестицій в український технологічний сектор.
Фільм про Гонгадзе показано в Американському Сенаті, Українська правда
Мова йшла про надання українським програмістам замовлень від американських компаній. Ось вам, панове інвестори, і дешева робоча сила, і суперкваліфікація, і потенційно ніким ще не зораний ринок. Інвестуйте, одним словом. У той самий час і у тому самому місті проходила інша конференція – перегляд фільму "Вбити історію" ("Killing the Story") про життя і смерть Георгія Гонгадзе. Фільм, знятий британськими журналістами, ніс на собі інше навантаження: бандитський президент, бандитський прокурор, бандитський слідчий. Одним словом, інвестуйте краще в Гондурас, панове. Ми вас попереджаємо.

"Вбити історію" мовою західних журналістів означає "зацензурувати" статтю, не допустити її до друку. Тому символічно, що прем'єра фільму відбулася в одній з аудиторій американського Сенату, місці, де, за словами Карла Гершмана, президента Фонду на підтримку демократії, "історію вбити неможливо".

Саме цей фонд став основним організатором перегляду стрічки разом із великою групою конгресменів, які цікавляться подіями в Україні. Декілька діаспорних організацій включно з Конгресовим Комітетом Америки відмовилися бути співспонсорами події, наголошуючи на тому, що стрічка є контроверсійною. Цікаво, що це той самий Конгресовий Комітет, який заплатив за зйомки фільму про Степана Бандеру. Тобто, особа Степана Бандери не є контроверсійною, а особа Георгія Гонгадзе є. Де тут логіка? Фільм показували в Америці уперше. За інформацією Мирослави Гонгадзе американське громадське телебачення PBS вже купило права на демонстрацію фільму. Так що, найближчим часом можна очікувати ознайомлення з касетним скандалом широкої американської аудиторії. На зустрічі виступив і Олександр Єльяшкевич, що приїхав до Вашингтону спеціально із Нью-Йорку. Вашингтон, взагалі, крок за кроком перетворюється на столицю "боротьби з антинародним режимом". Крім Мирослави Гонгадзе, що тут живе, тут часто буває майор Мельниченко. Можливо до них скоро приєднається і Олександр Єльяшкевич. Це буде залежати від вирішення його справи з політичним притулком. Не здивуюся, якщо скоро побачу поблизу Конгресу судмедексперта Воротінцева. У нього взагалі класичний випадок для подання на політичний притулок – загроза фізичного знищення. Що він ще там робить у Таращі?

Працівникам же українського посольства раджу спочатку відповісти на питання: "звідки гниє риба?" Може чесна відповідь на це питання допоможе їм залучити більше інвестицій?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
569
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду