В української влади просять фінансування для діаспорних ЗМІ

2 Грудня 2008
1687
2 Грудня 2008
10:05

В української влади просять фінансування для діаспорних ЗМІ

1687
В української влади просять фінансування для діаспорних ЗМІ
Учасники Днів діаспори в Україні звернулись до Президента, прем’єр-міністра України та голови бюджетного комітету Верхової ради України із проханням передбачити державне фінансування на 2009 рік для українських друкованих та електронних засобів масової інформації за кордоном.
 
У зверненні, прийнятому учасниками Днів діаспори в Україні, зазначається, що кожна держава зобов’язана підтримувати інформаційний простір як у межах країни, так і поза її кордонами. Однак відсутність відповідної державної політики України завдає значної економічної та політичної шкоди іміджу нашої держави та стримує інтеграцію України в Європу. Як приклад вдалої державної політики щодо закордонних ЗМІ наводиться діяльність Росії, яка щороку виділяє мільйони доларів на підтримку газет співвітчизників за кордоном.
 
За словами авторів звернення,  українці, яких лише в Європі налічується від 3 до 7 мільйонів, не отримують від української влади жодної підтримки. Чимало громад видають свої бюлетені, газети та журнали закордонного українства, проте власних коштів на їх регулярний випуск немає – і без постійної підтримки держави видання або закриваються, або ледь животіють. Коштів, які виділяє Міністерство закордонних справ, для підтримки українських ЗМІ закордоном не вистачає.  
 
Учасники Днів діаспори в Україні просять передбачити у бюджеті на 2009 рік (окремим рядком) кошти на фінансування підтримки українського інформаційного простору за кордоном, зокрема фінансування виходу україномовних друкованих та електронних засобів масової інформації на базі вже існуючих видань. Також пропонується залучити вже діючі громадські організації як інформаційні осередки к культурному та освітньому аспектах співпраці між Україною та країнами, де мешкають українці.  
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1687
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гомін України
5634 дн. тому
О, типовий приклад української заздрості. Замість того, щоби підтримати побратимів і українську мову у діяспорі тут ще й злорадіють. Ніхто до вас не буде повертатися, манкрути. А хто вас годував на початку 90-х? Хоча ж більшість тої допомоги від діяспори порозкрадали все одно
Бурцов
5634 дн. тому
Нах пішли! Нехай додому повертаються.
Українець
5635 дн. тому
От нехай повертаються всі з діаспори назад на Батьківщину й читають/дивляться/слухають вітчизняні ЗМІ в Україні! Самі виживаємо, а не ще іншим допомагати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду