поділять

18 Січня 2002
355
18 Січня 2002
15:59

поділять

355
Уперше Національну премію “Телетріумф”, засновану Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, вручали торік у квітні. Вона прийшла на зміну “Золотій ері”, яка почила в бозі кілька років тому.
поділять
Уперше Національну премію “Телетріумф”, засновану Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, вручали торік у квітні. Вона прийшла на зміну “Золотій ері”, яка почила в бозі кілька років тому. Уперше Національну премію “Телетріумф”, засновану Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, вручали торік у квітні. Вона прийшла на зміну “Золотій ері”, яка почила в бозі кілька років тому. Як колись, на початку “Ери”, оцінювали телевізійників незалежно від того, ведуть вони регіональне чи загальнонаціональне мовлення, аби тільки їхні програми побували у всеукраїнському ефірі. Відтак у конкурсі взяли участь лише десять телекомпаній із майже семисот, зареєстрованих в Україні. Отож дійшли висновку, що це неправильно: занадто різні вагові категорії, тобто технічні, фінансові, а значить і творчі можливості телестудій. Утворювати щось на зразок “Золотої хвилі” (меншовартісний близнюк “Золотої ери”) не стали. Визначатимуть переможців серед “монстрів” і “провінціалів” у межах однієї премії — “Телетріумф”. Таким чином кількість номінацій за підсумками 2001 року зросла з сімнадцяти до двадцяти двох. А щоб конкуренція була більшою, а сам конкурс доступнішим, зменшено внесок за участь у ньому — з п’ятисот до ста гривень. Проте головні критерії оцінки програм, діяльності деяких журналістів залишаються незмінними — професіоналізм, актуальність, технічний рівень і креативність представленої на конкурс телевізійної продукції. Цікаво, що торік жодна державна телекомпанія не витримала конкуренції з комерційними. Чи потрапить хоча б одна у призери нині? Друга церемонія нагородження переможців “Телетріумфу” за підсумками 2001 року запланована на 22 березня і відбудеться у конгрес-холі президент-готелю “Київський”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
355
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду