УПЦ МП не відмовляється від своїх слів про Голодомор як геноцид

18 Листопада 2008
7276
18 Листопада 2008
11:38

УПЦ МП не відмовляється від своїх слів про Голодомор як геноцид

7276
УПЦ МП не відмовляється від своїх слів про Голодомор як геноцид
Прес-секретар предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату протоієрей Георгій Коваленко вважає коментар голови прес-служби УПЦ МП Василя Анісімова, у якому той назвав вживання слова «геноцид» у зверненні Синоду щодо Голодомору 1932-33 рр. помилкою, приватною думкою пана Анісімова. Про це Георгій Коваленко сказав у коментарі «Детектор медіа».
 
«Я думаю, що це непорозуміння. Він, скоріше за все, і прокоментував це як журналіст, а не як офіційна, відповідальна особа. Думаю, він просто відповів на дзвінок кореспондента. Є офіційне звернення, навіщо його ще коментувати?», - зазначив Георгій Коваленко. 
 
За його словами, церква ніколи не заперечувала факту Голодомору. 2003-го року УПЦ видала книгу під назвою «Піст від диявола» і у передмові цієї книги митрополит Володимир також вживає слово «геноцид». «Для нас слова голодомор, геноцид, трагедія - це синоніми. Нам дуже приємно, що це наше звернення ЗМІ інтенсивно поширювали, але ми щороку видаємо різні заяви», - сказав прес-секретар предстоятеля УПЦ МП.
 
Також Георгій Коваленко підкреслив, що звернення ретельно готувалося, а його текст зачитувався на засіданні Синоду: «Скажімо, я священослужитель. Як я можу сказати, що Священий Синод щось не так подумав? Або "було б краще Священому Синоду...". Там було декілька митрополитів, це мудрі і поважні люди».
 
Крім того, Георгій Коваленко наголосив, що для церкви не стоїть питання визнання чи ні Голодомору геноцидом українського народу: «Як церква може визнавати чи не визнавати? Церква молиться. Для нас це пастирський обов'язок. Повторюся, ми і у 2003-му називали Голодомор геноцидом, ми і сьогодні назвали Голодомор геноцидом, для нас це слова-синоніми. Українська православна церква не збирається відмовлятися від своїх слів».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7276
Читайте також
11.12.2008 23:47
Анна Голубева, OpenSpace.ru
9 583
21.11.2008 00:43
Маша Томак, «День»
25 536
20.11.2008 23:52
Олександр Горобець, «Українська правда»
24 136
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
УПЦ КП
5651 дн. тому
Для Воланда. Ты это Ющенко передай
ВОЛАНД
5652 дн. тому
Вот и Васисуалий Прыщавый отозвался! Назвался чужим именем для конспирации"УПЦ КП // 19.11.2008 01:58:31" Вася, называйся хоть ангелом небесным, комсомольские рожки никуда не спрячешь. Ты бы рожицу свою регулярно мыл святой лаврской водицей из водопровода, прыщи выдают, конопатый ты наш.
УПЦ КП
5652 дн. тому
Воланду, Евгению, Мирянину и Мирянке. Любая церковь с пониманием относится к больным на голову типа Вас . Живите с миром .
Мирянка, але не МП
5653 дн. тому
А хіба митрополит Володимир міг би бути митрополитом МП, якби сам не був фсбшником? З ними усіма все зрозуміло. Просто Москва, напевно, придумала чергову "пакость". Лишається просто почекати, щоб зясувати - яку саме.
Мирянин
5653 дн. тому
Шкода, що свої грішні діла фсбешники прикривають ім"ям митрополита Володимира.
Євген
5653 дн. тому
Ох, щось там не канонічно в ФСБ-МП... Чекайте розколу :)
ВОЛАНД
5653 дн. тому
Васисуалию Анисимову - звание епископа упц МП! Комсюк-растрига давно заслужил вести стадо за собой!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду