Кабмін попросили взяти на себе турботи про впровадження «цифри»

30 Жовтня 2008
10106
30 Жовтня 2008
08:46

Кабмін попросили взяти на себе турботи про впровадження «цифри»

10106
Кабмін попросили взяти на себе турботи про впровадження «цифри»
На думку деяких представників індустрії, необхідно віддати регулювання розвитку цифрових телемереж до компетенції Кабінету Міністрів. Про це на круглому столі «Про необхідність створення державно-громадської організаційної структури керування переходом на цифрове ефірне мовлення» заявили віце-президент Національної радіокомпанії України Валерій Юрченко та голова телерадіоасоціації «УКР-ДВБ-ФОРУМ» Олександр Соломаха. Подія відбулася 29 жовтня в рамках шостої міжнародної виставки EEBC 2008.
 
Учасники заходу майже одностайно зійшлися на думці, що впровадженню «цифри» заважають насамперед не проблеми з технічною базою, а неузгодженість у діях державних органів – Мінтрансу, НКРЗ та Нацради. Так, керівник одеського РТПЦ Валерій Волков розповів, що в області є повністю технічно готовими дві зони синхронного мовлення. Крім того, на рівні обласної адміністрації розроблено програму надання малозабезпеченим верствам населення сет-боксів для прийому цифрового сигналу, загальний бюджет програми –  2,7 мільйони гривень з розрахунку на 7 тисяч сет-топ-боксів. Але мовлення не ведеться – через відсутність «правил гри» і неспроможність різних відомств домовитися між собою.
 
Альтернативами пропозиції щодо підпорядкування програми впровадження цифрового телебачення напряму Кабміну, стали думки директора Інституту електроніки і зв'язку УАН Теодора Наритника та керівника програми законодавчих ініціатив Незалежної Асоціації Мовників Ольги Большакової. Пан Наритник запропонував «підвищити статус» Концерну РРТ, оскільки Концерн «непогано зарекомендував себе» у справі створення цифрових мереж. На думку пані Большакової, оптимальним варіантом є створення міжвідомчого органу та громадської структури при ньому з дорадчими функціями.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10106
Читайте також
05.12.2008 08:35
Валерій Юрченко, для «Детектор медіа»
25 082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду