У Києві відбулась акція пам’яті Ганни Політковської (+фото)

7 Жовтня 2008
1159
7 Жовтня 2008
15:56

У Києві відбулась акція пам’яті Ганни Політковської (+фото)

1159
У Києві відбулась акція пам’яті Ганни Політковської (+фото)
7 жовтня на Майдані Незалежності українські журналісти та громадянські активісти провели акцію в пам’ять про Ганну Політковську – російську журналістку, вбиту 2 роки тому. В акції взяли участь кількадесят осіб, серед яких Анатолій Борсюк, Сергій Швець («1+1»), письменник Андріф Курков, керівник бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгор Соболєв та інші.
 
Організатори акції збирали підписи під заявою:
 
«Мы, нижеподписавшиеся, выражаем свои соболезнования в связи со второй годовщиной гибели Анны Политковской. Мы поддерживаем «Новую Газету» в ее устремлении найти правду касательно убийства ее журналиста.
 
Убийство Анны Политковской очень похоже на убийство украинского журналиста Георгия Гонгадзе: в обоих случаях исполнителей найдено, но о заказчиках никто не говорит и искать их не собирается. В обоих случаях к убийству причастны высокопоставленные «силовики».
 
Высокий моральный авторитет Анны в российском и мировом сообществе, ее борьба с аморальностью российской власти, выражавшейся в антигуманных акциях в Чечне, Беслане, во время «Норд-Оста», навсегда останется примером настоящей гражданской журналистики».
 

 

 
 
Фото надані членом Київської незалежної медіа-профспілки Остапом Кривдиком, а також узяті з Інтернет-щоденника Владислава Синяговського (pro.mova).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1159
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Свідок
5702 дн. тому
Чомусь ані Швеця, ані Соболєва не було на Майдані 16 вересня на акції пам"яті українського журналіста Гонгадзе. Зате вони вшановують пам"ять російської журналістки... Чому?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду