«Одноклассники» продаватимуть рекламу в Україні за демпінговими цінами

6 Жовтня 2008
23617
6 Жовтня 2008
12:50

«Одноклассники» продаватимуть рекламу в Україні за демпінговими цінами

23617
«Одноклассники» продаватимуть рекламу в Україні за демпінговими цінами

Представники російської соціальної мережі Odnoklassniki.ru днями завітали до України та запропонували місцевим онлайн-агенціям розміщувати банерну рекламу за низькою ціною - $0,7 за тисячу показів. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила PR-менеджер мережі Ірина Андрієвська. Вона додала, що завдяки подібним «спеціальним» умовам «Однокласники» розраховують наступного року зайняти 8-10% українського ринку Інтернет-реклами.

На популярних порталах великих Інтернет-холдингів – наприклад, у Bigmir-Intеrnet – вартість тисячі показів становить близько $3. В порівнянні з цим розцінки Odnoklassniki.ru можна кваліфікувати як демпінг. До того ж, масовий – під час свого візиту «Одноклассники» домовилися про співпрацю з десятьма агенціями, у тому числі «Стар фемелі», «Адпро», «Ок Інтернет», UaMaster та ін. «Сейчас мы планируем активизировать наше сотрудничество с украинскими рекламодателями, в связи с чем выходим со специальным предложением, скидочной системой и рядом так называемых “welcome-условий”», - повідомила Ірина Андрієвська.

Реклама, таргетована на українських користувачів, з’явилася в «Однокласниках» на початку 2008 р. Проте число рекламодавців з України залишається невеликим, при кількості місцевих користувачів понад 2 млн чоловік. Вочевидь, ця невідповідність і підштовхнула мережу активізувати український напрям.

На думку українських спеціалістів, плани «Одноклассников» невиправдано амбітні. «Це нормальна стратегія виходу. Проте мати велику кількість потенційних продавців недостатньо – треба сформувати у рекламодавців потребу розміщуватися на цьому ресурсі», - зазначає директор Інтернет-агентства «Эхо» Максим Макаренко. До наміру мережі зайняти до 10% ринку пан Макаренко ставиться зі скепсисом: «10% - це близько $3 млн. Багато хто з росіян заявляє про великі плани, проте реалізувати ці плани мало кому вдається».

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23617
Читайте також
20.10.2008 11:45
Ирина Миронова, «Комерсант»
21 201
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Владимир
5554 дн. тому
Насколько мне известно, Одноклассники пошли по пути раздачи эксклюзивных прав на продажу для региональных рынков. Сейчас ездят по всей стране и проводят тендеры среди региональных РА. А в Украине эксклюзивное право получила компания Nadavi.net (которой принадлежат сайты E-katalog, Nadavi, Magazilla). Стоимость размещения баннеров на Одноклассниках начинается с 6 гривен за 1000 показов. Это почти 0.7 $. Это действительно дешевле, чем у других площадок
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду