Ніколя Саркозі розробив план порятунку французької преси

2 Жовтня 2008
12528
2 Жовтня 2008
18:35

Ніколя Саркозі розробив план порятунку французької преси

12528
Ніколя Саркозі розробив план порятунку французької преси
Президент Франції Ніколя Саркозі починає проводити консультації з представниками французьких друкарських ЗМІ щодо виведення друкарської галузі країни з кризи, повідомляє «ПіК України».
 
Французький лідер заявив, що демократія «не може нормально функціонувати в умовах, коли преса перебуває в перманентній економічній кризі».

У Франції президента часто називають «телепрезидентом», оскільки всім добре відоме упереджене ставлення Саркозі до того, як висвітлюється його діяльність на телебаченні.

Проте не менше уваги Саркозі приділяє друкарським виданням, які зараз переживають у Франції не кращі часи. Два місяці тому Саркозі доручив своїм радникам розробити конкретні заходи щодо поліпшення економічного стану друкарських ЗМІ.

Нагадаємо, французький видавничий бізнес в газетній галузі є одним з найзбитковіших в Європі. Останнім часом справа дійшла до того, що в газетних кіосках покупцям доводиться буквально шукати французькі газети серед іноземних, особливо за межами Парижа. Проблеми з розповсюдженням виникли, як вважає багато хто, через складну і вельми заплутану систему держконтролю за накладами газет.

Редактор газети Le Monde Ерік Фоторіно висловив надію, що під час консультацій буде знайдено вирішення найголовнішої проблеми, а саме доступності газет для покупців.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду