Прес-служба Черкаської ОДА називає звинувачення на адресу Олександра Черевка політичним замовленням

30 Вересня 2008
11331
30 Вересня 2008
17:55

Прес-служба Черкаської ОДА називає звинувачення на адресу Олександра Черевка політичним замовленням

11331
Прес-служба Черкаської ОДА називає звинувачення на адресу Олександра Черевка політичним замовленням
Прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації зробила заяву щодо інформації, поширеної на прес-конференції в інформаційному агентстві УНІАН 29 вересня 2008 представниками газети «Молодь Черкащини». Нижче наводимо текст заяви повністю.
 
Прес-служба обласної державної адміністрації заявляє, що ніякого відношення до ситуації, яка склалася в колективі газети «Молодь Черкащини», голова облдержадміністрації Черевко О. В. не мав і не має. Він не був і не є співзасновником або співвласником цієї газети та її бренду.
 
Згідно чинного законодавства журналісти та працівники, які складають колектив газети, перебувають у трудових відносинах із видавництвом, яке очолює О. Меженов, що підтверджено ним під час прес-конференції. Розірвання трудових договорів з працівниками може бути здійснено або з їх власної ініціативи, або з ініціативи власника чи уповноваженого ним органу (у даному випадку О. Меженова) з чітким дотриманням вимог законодавства України про працю.
 
Безпідставними також є звинувачення у цензурі. Ніякої цензури з боку облдержадміністрації до публікацій газети не було і немає. Як свідчить моніторинг «Молоді Черкащини», на її шпальтах висвітлюється діяльність різних політичних партій, їх лідерів та матеріали про соціально-економічний розвиток області, що підтверджує факт невтручання будь-кого у редакційну політику.
 
Висвітлення діяльності облдержадміністрації відбувається відповідно до угод, які укладаються уповноваженим структурним підрозділом ОДА із засобами масової інформації, на виконання вимог Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування». З газетою «Молодь Черкащини» також укладено відповідну угоду.
 
Головний редактор газети «Молодь Черкащини» Ю. Сакун, журналіст Т. Лимаренко, директор видавництва О. Меженов, інші члени колективу газети з усними чи письмовими зверненнями щодо ситуації, яка склалася, до голови облдержадміністрації не зверталися.
 
Вважаємо, що цілеспрямовані звинувачення на адресу голови облдержадміністрації Черевка О. В. є політичним замовленням, мета якого – скомпрометувати та дискредитувати його як посадову особу органу державної влади.
 
Слід зазначити, що обласною державною адміністрацією налагоджено ділові, партнерські стосунки з усіма засобами масової інформації області на основі принципів демократії, свободи слова, спрямованих на конституційний захист прав та законних інтересів громадян, гарантії їх безпеки життєдіяльності.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду