Журнал «Україна» скаржиться на тиск з боку ДП «Преса України»

30 Вересня 2008
15212
30 Вересня 2008
14:23

Журнал «Україна» скаржиться на тиск з боку ДП «Преса України»

15212
Журнал «Україна» скаржиться на тиск з боку ДП «Преса України»
Колектив журналу «Україна» заявляє про тиск, що чиниться на редакцію з боку державного видавництва «Преса України». Відповідне повідомлення було поширене редакцією сьогодні.
 
«Створюються умови, за яких журналістам... все важче забезпечувати регулярний вихід видання», - зазначено у повідомленні.
 
Журналісти стверджують про намір видавництва вивільнити приміщення, що його займає редакція: «Редакція багато десятиліть, ще з радянських часів, розташовується у видавництві "Преса України". ... "Преса України" з незрозумілих причин і з невідомою метою намагається вивільнити приміщення, орендовані редакцією журналу. Робиться це нецивілізованими і брудними засобами. На редакцію намагаються "навісити" неіснуючі борги перед "Пресою України", причому остання використовує для доказів підроблені документи. У приміщеннях редакції журналу "Україна" неодноразово вимикалося світло, постійно звучать погрози недопущення журналістів на їхні робочі місця. Через це було навіть зірвано графік виходу одного з номерів "України"».
 
Причиною цього, йдеться у повідомленні, може бути бажання вигідно здати приміщення (наразі видання, як таке, що засноване трудовим колективом, має законодавчо передбачені пільги по орендній платі), або «створити труднощі політично не заангажованому виданню».
 
Наразі «ТК» намагається отримати офіційний коментар від керівництва ДП «Преса України».
 
Довідка
Журнал «Україна» було засновано 1907 року політичним діячем і істориком Михайлом Грушевським. Сьогодні видання виходить щомісяця, повнокольоровим друком, обсягом 150 шпальт і накладом близько 22000 примірників. Позиціонує себе як «видання української інтелігенції». Розсилається у 42 країни світу за замовленням МЗС України.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15212
Читайте також
23.01.2009 11:43
Володимир Шаров, для «Детектор медіа»
54 897
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5694 дн. тому
ну вот эти звернення они ни к чему..идите в суд...если документы и правда поддельные ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду