Медведько обіцяє ще одну експертизу плівок Мельниченка

17 Вересня 2008
8223
17 Вересня 2008
17:22

Медведько обіцяє ще одну експертизу плівок Мельниченка

8223
Медведько обіцяє ще одну експертизу плівок Мельниченка

Закордонна експертна установа найближчим часом проведе фоноскопічну експертизу плівок у справі про організацію вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це в середу заявив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

 «Ми зараз домовилися з однією провідною експертною установою, яка нам пообіцяла провести експертизи», - сказав генпрокурор. Разом з тим, він не став вказувати, хто саме буде проводити цю експертизу.

 «Я вже, щоб не наврочити, не хочу і називати цю установу. Ми проводимо переговори для того, щоб провести цю експертизу й установити автентичність розмови і кому належать ці голоси», - підкреслив він.

За словами Медведька, експертизу проведуть «міжнародні фахівці». «У нас є вже домовленість і найближчим часом це буде реалізовано», - запевнив генпрокурор.

Медведько підкреслив, що прокуратура розслідує фактову справу і для того, щоб розслідувати її у відношенні конкретних осіб, необхідне проведення фоноскопічної експертизи.

 «Ви знаєте, що ми тривалий час вели переписку з однією з провідних країн світу і нам обіцяли зробити цю експертизу. Обіцяли-обіцяли, а потім різко відмовили в цьому», - розповів Медведько.

 «На це стільки часу пішло, стільки переписки...Ми, на жаль, тривалий час рухалися в цьому напрямку, а потім одержали відмову. А це, у свою чергу, привело до того, що ми, як кажуть, затягуємо слідство. Але це не залежить від нас», - додав він.

Як повідомлялося раніше з посиланням на генпрокурора, прокуратура України відзначає проблему, пов'язану з відсутністю згоди від будь-яких міжнародних організацій для проведення експертиз плівок екс-майора держохорони Миколи Мельниченка.

 «Однак, на жаль, ми звернулися до всіх міжнародних інститутів, і ми стільки листів написали, стільки розмов провели, однак, на жаль, фактично позитивних результатів у нас зараз немає», - сказав генпрокурор.

Він також додав, що на питання Генпрокуратури про те, хто буде проводити експертизу, відомство «одержує тільки відписки».

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8223
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду