Депутати Корж і Зварич пропонують забезпечити сільських жителів «універсальними» телекомунікаційними послугами за рахунок бюджету

6 Серпня 2008
18515
6 Серпня 2008
17:36

Депутати Корж і Зварич пропонують забезпечити сільських жителів «універсальними» телекомунікаційними послугами за рахунок бюджету

18515
Депутати Корж і Зварич пропонують забезпечити сільських жителів «універсальними» телекомунікаційними послугами за рахунок бюджету

Шостого серпня 2008 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (законопроект №3042, н. д. Віталій Корж, блок БЮТ, н. д. Роман Зварич, блок НУНС; щодо вдосконалення законодавства у галузі зв'язку).

Як повідомляє Інститут Медіа Права, законопроект передбачає заміну на нову редакцію закону про телекомунікації, а також зміни і доповнення до Законів України «Про радіочастотний ресурс України», «Про поштовий зв'язок», «Про систему оподаткування», «Про оподаткування прибутку підприємств», «Про податок на додану вартість», «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування».

Серед іншого, законопроект передбачає забезпечення населення, що проживає у сільській і гірській місцевості, універсальними (загальнодоступними) послугами. Враховуючи збитковість таких послуг, передбачається створення Фонду універсальних послуг як спеціального фонду у складі Державного бюджету України. Фонд пропонується утворювати за рахунок цільової надбавки до тарифу на телекомунікаційні послуги, що надаються операторами і провайдерами телекомунікацій.

Законопроектом серед іншого передбачено перехід від системи ліцензування до реєстрації суб'єктів телекомунікацій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18515
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду