Інвестиції у другий рік навчання за програмою «Журналістика цифрового майбутнього» - 314 тис. доларів

17 Вересня 2008
5334
17 Вересня 2008
13:19

Інвестиції у другий рік навчання за програмою «Журналістика цифрового майбутнього» - 314 тис. доларів

5334
Інвестиції у другий рік навчання за програмою «Журналістика цифрового майбутнього» - 314 тис. доларів
Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» цього року інвестує у проект «Журналістика цифрового майбутнього» 314 тис. доларів, а у докторську програму з масових комунікацій – 116 тис. доларів. Про це повідомила керівник програм фонду Світлана Панюшкіна.
 
Як уже повідомляла «ТК», цього року окрім другого року навчання за програмою «Журналістика цифрового майбутнього» Національний університет «Києво-Могилянська Академія» та Фонд «Розвиток України» започатковують докторську програму (PhD) з масових комунікацій.
 
Михайло Винницький, виконувач обов’язків віце-президента з науково-навчальних студій НаУКМА, викладач кафедри соціології Києво-Могилянської бізнес-школи, зауважив, що на сьогодні на п’ять місць докторської програми вже є 10 претендентів. Володимир Моренець, віце-президент із науково-навчальних студій НаУКМА, переконаний, що ця програма актуальна саме зараз: «До 2010 року залишилося обмаль часу, а цього року Україна зобов’язалася запровадити докторські програми, результатом яких є ступінь PhD». За словами Євгена Федченка, директора Могилянської школи журналістики, названа програма також має на меті підвищити індекс цитованості українських авторів, які досліджують медіасферу: «На сьогодні він (індекс цитованості. – «ТК»), якщо говорити про суто медійне поле, є мінімальним, якщо не відсутнім взагалі». Саме тому учасники програми друкуватимуть свої дослідження у міжнародних виданнях.
 
Як зазначив пан Федченко, на сьогодні однією з основних тенденцій медіадосліджень є переважання кількісних методів над якісними: «Переважно це рейтинги та частки досліджень аудіо- та телеаудиторій. І в основному досліджувалися цифри, але рідко тенденції, тренди. Замовниками цих медіадосліджень, як правило, виступали самі медіаорганізації, які цікавились дослідженнями, виходячи зі свого комерційного інтересу, тому що рейтинги завжди означають прибуток». Саме тому нині дуже мало суспільно важливих досліджень.
 
Ще однією особливістю докторської програми є її міждисциплінарність. «Ми прагнемо до того, щоб наші соціологи стали частиною робочої групи, оскільки нам би хотілося, щоб ті дослідження, які робитимуться у рамках програми, базувалися на кількісних та якісних дослідженнях. Тому ми збираємось об’єднати наші знання про медіаіндустрію з багаторічним досвідом, які мають соціологи», – розповів пан Федченко.
 
За його словами, учасники програми матимуть кілька наукових керівників, один представлятиме західних партнерів НаУКМА. На сьогодні вже досягнуто домовленості з Автономним університетом Барселони та Веслінським університетом Огайо. Також докторанти матимуть змогу відвідувати різноманітні міжнародні конференції з тематики своєї роботи. Стипендію та кошти на відрядження сплачуватиме Фонд Ріната Ахметова.
 
За словами пана Винницького, докторська школа академії цього року розпочинає три докторські програми: окрім масової комунікації, працюватимуть також менеджмент в охороні здоров’я та фінанси.
 
Крім того НаУКМА та «Розвиток України» продовжуватимуть проект «Журналістика цифрового майбутнього». Набір слухачів на другий рік навчання триватиме до 19 вересня. Як розповіла Наталія Ємченко, директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій SCM, перший рік навчання на програмі «Журналістика цифрового майбутнього» організатори вважають доволі успішним: із 25 студентів двадцять вдало закінчили курс: «І слухачі цієї програми змогли зробити те, на що ми навіть і не розраховували. Майже всі редакції, представники яких пройшли цей курс, на сьогодні є лідерами медійного простору у веб 2.0, мають дуже просунуті сайти, якісні продукти в інтернеті».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5334
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду