Ігоря Лосєва не пустили в ефір Севастопольської регіональної державної ТРК

12 Вересня 2008
2066
12 Вересня 2008
16:55

Ігоря Лосєва не пустили в ефір Севастопольської регіональної державної ТРК

2066
Ігоря Лосєва не пустили в ефір Севастопольської регіональної державної ТРК
Громадський комітет «Український Севастополь» кваліфікує як прояв цензури з боку керівництва Севастопольської регіональної державної телерадіокомпанії зрив ефіру за участю публіциста, політичного оглядача газети «Флот України», експерта «Радіо Свобода» та Бі-Бі-Сі та одного з постійних авторів «Детектор медіа» Ігоря Лосєва. Про це йдеться у заяві комітету.
 
12 вересня Ігор Лосєв був запрошений на програму «Севастопольскі зустрічі» як автор книги «Севастополь-Крим-Україна: хроніка інформаційної оборони», яка була презентована напередодні. «Але політолога так і не
запросили в ефір, хоча він прочекав більше півгодини. Натомість йому
була прочитана нотація за його державницькі погляди», - повідомляє ГК «Український Севастополь».
 
«Закликаємо Національну раду з питань телебачення і радіо звернути увагу на
порушення статті 15 Конституції України та статті 171 Кримінального кодексу України ... і врешті-решт зробити організаційні та кадрові висновки», - наголошують в організації. 
 
У коментарі «ТК» Ігор Лосєв підтвердив факт зриву ефіру. За його словами, ведучий Ян Наконечний, який безпосередньо запрошував його на програму, не намагався особисто зв'язатися з ним і пояснити причини того, що відбулося.
 
Водночас, в.о. першого заступника СРДТРК Тамара Бонь повідомила «Детектор медіа», що плани ведучого змінив головний редактор телеканалу. Водночас, у підписаних нею мікрофонних папках Ігор Лосєв не значився серед запрошених гостей програми «Севастопольські зустрічі». «Мені не відомо, щоб планувалися гості, і все це було скасовано перед ефіром» - зазначила вона. За словами Тамари Бонь, вона доручила ведучому програми залагодити конфлікт і зазначила, що ставиться до Ігоря Лосєва «як до фахівця, з яким дуже приємно співпрацювати».
 
У свою чергу, сам Ігор Лосєв вважає, що причиною інциденту є критика на адресу СРДТРК, яку він висловлює у своїх публікаціях і яка стосується переважно антиукраїнських матеріалів та образ на адресу керівників України, які лунають в ефірі регіональної державної телерадіокомпанії. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2066
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
proty vsih
5739 дн. тому
Отаре, на жаль у мене нема почуття гумору, тому ваше обожнювання пропаде даром. Мені здавалося, що тут якесь пристойне місце, а не фром-юей чи обоз. Я б вважала, що Лосев це теж ви, але Політковська таки існувала. То як з авторами? І що з коментарем ТАУ, йому лаятися можна?
otar
5740 дн. тому
proty vsih, я вас обожнюю) ви прекрасні
proty vsih
5740 дн. тому
Отаре, а як ваші автори ставляться до вас, знаючи, що ви модератор? По-моєму, це з серії про хрестик та труси. Або взагалі відмовтеся від модерування, або ріжте не тільки нецензурні вирази. І не прикривайтеся вихідними, перли типу "сексуальних свобод" не видаляються ніколи. Ви справді вважаєте, що без слова на п цей коментар стане нормальним?
TAU
5740 дн. тому
тут одне чмо - "грязь Москви" - написало ====Якщо я не хочу бачити в своєму домі підарасів, то я зовсім не зобов"язаний їх впускати.==== мій дім - Україна. а ось ти і є ота чурка неукраїнська і оте слово дуже вже тобі знайоме (з чого б?)
Лосев, вам надо в лигу сексуальных свобод - там помогут
5741 дн. тому
Якщо я не хочу бачити в своєму домі {CENSORED}, то я зовсім не зобов"язаний їх впускати. Так і з Лосєвим. Бігає стукачок, розносить брехню, а його ще й повинні в ефір пускати.
Породистий НАТОлюб
5741 дн. тому
Де з"являэться Лосєв, завжди сморід і скандали, і він на всі заставки кричить, що його переслідують.
потомственный НАТОвед
5742 дн. тому
неправильно сделали, нужно было морду набить и сдать в СБУ по "подозрению в госизмене и отравлении Ющенка", тогда было бы демократично!
севастополец
5742 дн. тому
Правильно сделали...
Слава Лосєву! СЛАВА!!!!
5742 дн. тому
-----причиною інциденту є критика на адресу СРДТРК, яку він висловлює у своїх публікаціях і яка стосується переважно антиукраїнських матеріалів та образ на адресу керівників України, які лунають в ефірі регіональної державної телерадіокомпанії.----- Читаймо: http://www.day.kiev.ua/251051/
Ганьба Лосєву!
5742 дн. тому
Більшої {CENSORED}, ніж цей Лосєв, годі й вигадати. Так йому і треба.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду