Комітет свободи слова проведе відкриті слухання щодо скарг на Нацраду та її «війни» з кабельниками

11 Вересня 2008
16969
11 Вересня 2008
11:13

Комітет свободи слова проведе відкриті слухання щодо скарг на Нацраду та її «війни» з кабельниками

16969
Комітет свободи слова проведе відкриті слухання щодо скарг на Нацраду та її «війни» з кабельниками
Парламентський комітет із питань свободи слова та інформації на своєму черговому засіданні, яке відбулося 10 вересня 2008 року, ще раз розглянув проект закону «Про внесення змін до ЗУ «Про рекламу» (щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних та громадських організацій), № 3002, внесений народними депутатами Оленою Кондратюк, Ганною Герман, Миколою Баграєвим та Олегом Зарубінським. Члени комітету вирішили рекомендувати парламенту за результатами розгляду у першому читанні цей законопроект прийняти за основу.
 
Проект Володимира Ландіка «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо приведення у відповідність чинному законодавству комітет відклав, оскільки автор законопроекту після першого розгляду не вніс усіх запропонованих його колегами по комітету зауважень.
 
Крім того на прохання голови підкомітету з питань реклами Олени Кондратюк знятий з розгляду проект закону «Про внесення змін до ЗУ «Про рекламу» щодо маркетингових комунікацій як такий, що втратив свою актуальність.
 
«Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до ЗУ «Про рекламу» (щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв), який уже унормовує переважну більшість питань, запропонованих до розгляду проектом, внесеним Кабміном. Це створює певну правову колізію. Тому пропоную відхилити і зняти цей проект з розгляду», – зазначила Олена Кондратюк.
 
Також члени комітету вирішили у другій половині жовтня провести відкриті слухання питання щодо скарг органів місцевого самоврядування на Нацраду з питань телебачення і радіомовлення та її відносин із кабельними операторами.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16969
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду