Телекомпанії «Аверс» Нацрада порадила подумати про те, чи потрібна їм польська мова

26 Червня 2008
19392
26 Червня 2008
15:49

Телекомпанії «Аверс» Нацрада порадила подумати про те, чи потрібна їм польська мова

19392
Телекомпанії «Аверс» Нацрада порадила подумати про те, чи потрібна їм польська мова

На засіданні 25 червня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, розглянувши питання про продовження терміну дії ліцензії регіональної телекомпанії «Аверс» (Луцьк, Нововолинськ, Горохів, Ковель), прийняла рішення про перенесення слухань.

 

 

 

Дискусія між Нацрадою та представником телекомпанії виникла щодо мови мовлення. У попередній ліцензії «Аверсу» була вказана норма «не менше 75% української мови», згідно з Законом «Про телебачення і радіомовлення». Щодо інших мов мовлення представник телекомпанії пояснив, що певний час «Аверс» пропонував глядачам програми польської компанії TV Polonia (згідно з угодою).

 

 

 

На це Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, сказав таке: «Пишемо 100% української мови – і все. Не так багато там поляків...». Саме такий проект рішення Нацрада проголосувала за основу, відклавши остаточне голосування з цього питання на тиждень. «Дамо їм тиждень можливість подумати, чи потрібна їм польська мова» підсумував Ігор Курус.

 

 

 

Представник компанії готовий був пристати на побажання Нацради, пояснюючи свою позицію тим, що поки нову угоду з TV Polonia не підписано і що навряд чи це вдасться зробити за тиждень. Голова Нацради Віталій Шевченко в обговоренні питання про переліцензування «Аверсу» розповів про нюанси українсько-польської мовної співпраці: «Ми говорили з польськими дипломатами і констатували, що є зацікавленість українських компаній у польському мовленні. В нас є прецеденти, ми проліцензували кілька мовників... Натомість зацікавленості Польщі в українських мовниках ми поки не побачили».

 

 

 

«Детектор медіа»

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19392
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду