Pосiйськi телеканали перекручують iнформацiю про Україну – Кисельов

31 Липня 2008
11425
31 Липня 2008
11:24

Pосiйськi телеканали перекручують iнформацiю про Україну – Кисельов

11425
Pосiйськi телеканали перекручують iнформацiю про Україну – Кисельов

Вiдомий росiйський тележурналiст Євген Кисельов вважає, що на росiйських телеканалах вiдбувається висвiтлення подiй в Українi у перекрученому виглядi.

Про це вiн сказав у середу пiд час вiдеомосту «Проблема присутностi росiйських телеканалiв в українському просторi», передає «Радіо Свобода».

За словами журналіста, в деяких росiйських новинних програмах висвiтлюють подiї, якi не мають жодного стосунку до реального життя i проблем в Українi.

«Це не журналiстика, це гола, досить груба пропаганда», – наголошує Кисельов.

У зв`язку з цим, каже він, зрозуміле бажання української влади обмежувати мовлення росiйських телеканалiв в українському телепросторi.

Донедавна Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення вимагала, аби окремі російські телеканали, які мовлять на території України, змінили інформаційну політику в бік об`єктивності висвітлення подій.

Тепер Нацрада звернулася до МЗС України з попередженням про відключення деяких російських телеканалів.

Перш за все це стосується тих російських мовників, які зробили тему українсько-російських відносин «своїм основним жанром».

«Поширюються абсурдні твердження про те, що Нацрада вимагає від російських телекомпаній перекладу їхніх програм на українську мову. У разі продовження дезінформування глядачів та зумисних спекуляцій на темах, що провокують політичні протистояння, шкодять добросусідським відносинам України та Російської Федерації, Нацрада буде змушена розглянути питання про правомірність присутності таких зарубіжних телеканалів у кабельних телемережах України», – йдеться в офіційному зверненні.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11425
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vm
5770 дн. тому
А чего еще можно услышать от обанкротившегося журналюжки, чьи кормильцы смотались на Альбион. Вот в Киев на хлеба прибыл. Этот таракан сам себе противоречит. В России видите ли нет свободы, а в Украине Нацрада должно запретить каналы, критикующие политику украинских властей. А новости у россиян действительно опасные. Это ж надо, обсуждают тему как рациональнее деньгами распорядиться! онимаешь, не знают что с ними делат! Вот наша с косой с утра побирается на 5 канале по десятке у населения выпрашивает.
Георгий
5770 дн. тому
На российских каналах искажения имеют место, зритель это видит и прекрасно в этом разбирается. Запрет российских телеканалов в Украине, это мечта российских политтехнологов! Это понимает даже тупой, я про себя, а Нац.совету это понять не дано! Если говорить откровенно - Украина прикладывает немало сил, чтобы иметь такие отношения с Россией, что вызывает беспокойство большинства украинцев.
5770 дн. тому
Правду чувачок говорить
Українська імперія
5770 дн. тому
Ганьба російським телеканалам та в особливості російській владі. Росія завжди будує свою політику на темі, що її оточують вороги та завжди притісняють. Щеб з китайцями посвариись.
Dark
5770 дн. тому
То же мне опозиция-два еврея в три ряда. Молчал бы уже,клоун Гусинского и Березовского.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду