Убивці журналіста Ільяса Шурпаєва одержали по 21 року колонії

30 Липня 2008
12939
30 Липня 2008
14:44

Убивці журналіста Ільяса Шурпаєва одержали по 21 року колонії

12939
Убивці журналіста Ільяса Шурпаєва одержали по 21 року колонії
Двоє обвинувачуваних в убивстві російського журналіста Ільяса Шурпаєва одержали по 21 року колонії суворого режиму – таке рішення 30 липня прийняв Верховний суд Таджикистану. Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на РИА Новости.
 
Уточнюється, що суд визнав Масрурджона Ятимова й Наджмиддіна Мухиддінова винними в убивстві, зробленому з корисливою метою і за попередньою змовою. Засуджені присуджені також до конфіскації майна.
 
Уродженця Дагестану, кореспондента «Першого каналу» Ільяса Шурпаєва було вбито у ніч на 21 березня у його московській квартирі. На тілі журналіста було виявлено колото-колото-різані рани й сліди удушення. Крім того, намагаючись приховати вбивство, злочинці влаштували у квартирі пожежу.
 
Слідство прийшло до висновку, що до вбивства можуть бути причетні громадяни Таджикистану, які відразу після здійснення злочину виїхали на батьківщину. Мотивом убивства назвали пограбування: за даними слідчих органів із квартири Шурпаєва пропали гроші й цінності.
 
29 березня в Душанбе в ході спільної операції російських і таджицьких правоохоронних органів було затримано трьох чоловіків, одного з яких пізніше відпустили. У результаті 25-літньому Масрурджону Ятимову й 21-літньому Наджмиддіну Мухиддінову були пред'явлені обвинувачення в убивстві, розбої й навмисному нищенні майна.
 
Оскільки законодавство Таджикистану забороняє видачу своїх громадян, справу Ятимова й Мухиддінова було передано у Верховний суд Таджикистану. Процес почався 22 липня. У ході слухань підсудні визнали себе винними в розбої, але не в убивстві. За їхніми словами, вони не планували вбивати Шурпаєва, однак журналіст вчинив їм опір, що й привело до його загибелі.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12939
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5756 дн. тому
Жалко человека.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду