ФК «Зоря» подасть в суд за хибне повідомлення про нібито смерть почесного президента клубу Валерія Букаєва

29 Липня 2008
11404
29 Липня 2008
17:58

ФК «Зоря» подасть в суд за хибне повідомлення про нібито смерть почесного президента клубу Валерія Букаєва

11404
ФК «Зоря» подасть в суд за хибне повідомлення про нібито смерть почесного президента клубу Валерія Букаєва

Сьогодні на зустрічі з журналістами президент ФК «Зоря» Олександр Єгоров прокоментував інформацію газети «Сегодня», яка стала відома позавчора, про нібито смерть почесного президента «Зорі» Валерія Букаєва. Нагадаємо, у той же день ця інформація була спростована прес-службою клубу.

«Ми залишаємо за собою право пред'явити позови у судові інстанції щодо газети «Сегодня», вимагати відшкодування морального збитку, вимагати спростувань, вибачень. Сам Валерій Олександрович з гумором поставився до цієї ситуації. Добра прикмета. Якщо рано ховають - довго житиме. Я особисто розцінюю подібні заяви як бажання когось створити нездоровий ажіотаж як довкола його політичної діяльності, так і довкола бізнес-проектів. Я думаю, що люди, які публікували інформацію, знали, навіщо вони це роблять і явно для того, щоб першими висловити співчуття», - пояснює Єгоров.

«Я від імені клубу можу заявити, що ми однозначно (і вже частина роботи виконана) розмовлятимемо з редакцією газети «Сегодня», вимагатимемо у них пояснень, вимагатимемо відкрити нам джерела інформації і вимагатимемо того, щоб журналістку, яка опублікувала цю «качку» як мінімум покарали, бо це порушення журналістської етики», - розкриває плани клубу президент.

«Ми всі на зв'язку: я, прес-служба. Публікувати таку інформацію, навіть не повідомивши нас, я розцінюю просто як правовий нігілізм. І якщо зараз це залишити безкарним, таке може повторитися. З часом, я думаю, буде визначеність і ми взнаємо, кому це було вигідно, кому це було цікаво і хто за цим стоїть», - наголосив президент «Зорі».

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11404
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kotyara
5759 дн. тому
У прес-службі "Зорі" сидять {CENSORED}. В неділю на багатьох сайтах писали про смерть Букаєва. А у клуб не можна було додзвонитися, щоб взяти коментар. Матч "Карпати"-"Шахтар" розпочався з хвилини мовчання. Тепер хай подають в суд на Димінського й Ахметова, клоуни.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду