Завершилася ІV Міжнародна літня школа медіаправа

28 Липня 2008
12688
28 Липня 2008
17:30

Завершилася ІV Міжнародна літня школа медіаправа

12688
Завершилася ІV Міжнародна літня школа медіаправа

25 липня 2008 року Інститут медіа права завершив ІV Міжнародну літню школу медіаправа.

Як повідомляє Інститут, цього року на навчання приїхали 16 осіб (відібраних на конкурсних засадах) із 6 країн: України, Молдови, Таджикистану, Грузії, Вірменії та Росії. Протягом трьох тижнів учасники школи вивчали питання регулювання телебачення та радіомовлення, захисту приватного життя та свободи висловлювання, доступу до інформації, практики розгляду спорів про дифамацію, регулювання поширення інформації в мережі Інтернет, регулювання передвиборної агітації, захисту суспільної моралі, авторських прав та багато інших. Особлива увага у навчальній програмі приділялася європейським стандартам у галузі медіаправа, зокрема Європейській конвенції з прав людини та практиці Європейського суду з прав людини.

До участі у заході організатори запросили знаних українських та міжнародних експертів, зокрема:

Бойка Боєва – експерта Міжнародної організації «Артикль 19», Лондон; Олексія Мінбалеєва – кандидата юридичних наук, викладача Челябінського державного університету, Челябінськ, Росія; Олену Дмитренко – юриста Європейського суду з прав людини; Василя Паліюка – заступника Голови Миколаївського апеляційного суду, кандидата юридичних наук, фахівця у галузі моральної шкоди та позовів до засобів масової інформації; Наталію Петрову – адвоката, проект «Україна: Верховенство права»; Тетяну Смирнову – адвоката, викладача Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Тетяну Шмарьову – адвоката, викладача Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Всеволода Речицького – доцента Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого; Тараса Шевченка – директора Інституту Медіа Права, фахівця в галузі інформаційного законодавства та інших.

Під час школи учасники мали можливість не лише опанувати нові знання, але й обговорити ситуацію з інформаційним законодавством, що склалася в їх країнах, а також подискутувати щодо таких проблемних питань, як боротьба з джинсою, етичні стандарти журналістики, проблеми кодифікації інформаційного законодавства тощо.

Міжнародна літня школа медіаправа – це щорічна професійна навчальна програма для юристів, які прагнуть отримати поглиблені знання з широкого кола питань, що стосуються зокрема свободи слова та інформації, діяльності засобів масової інформації, захисту честі, гідності та ділової репутації, захисту приватного життя людини, регулювання телерадіомовлення. Школа розрахована на медіаюристів-практиків та студентів старших курсів правових факультетів, які виявили намір працювати в галузі медіа.

 Міжнародна літня школа відбувалася за підтримки МГО Міжнародна підтримка ЗМІ (Данія) та «Інтерньюз Нетворк».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду