У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення пройшла презентація цифрового тюнера фірми Strong (Австрія)

24 Липня 2008
16290
24 Липня 2008
15:14

У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення пройшла презентація цифрового тюнера фірми Strong (Австрія)

16290
У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення пройшла презентація цифрового тюнера фірми Strong (Австрія)
У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення пройшла презентація цифрового тюнера фірми Strong (Австрія), домашнього обладнання для прийому цифрового телевізійного сигналу.
 
Як пояснив журналістам Ігор Курус, перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Strong врахував усі побажання, висловлені Нацрадою: максимальна надійність, робота при перебоях в подачі електричного струму (актуальна проблема для маленьких містечок і сіл України); низька ціна.
 
Андрій Жолдаков і Тимофій Рубан («Strong-Україна») презентували тюнер, який максимально враховує українські реалії: має український інтерфейс, українську мову титрів і телетексту, зможе працювати в умовах перебоїв у електропостачанні, вихід під відео обладнання в обох актуальних для України стандартах (PAL, Secam).
 
Також процесор дає можливість оператору здійснювати дистанційні апгрейди (з ефіру) програмного забезпечення системи, а також контролювати систему від несанкціонованого використання. До речі, Strong має намір запропонувати українському ринку лінійку сет-топ-боксів MPEG 4: «соціальний», «преміальний», «преміальний + High Definition».
 
Усі тюнери виготовляються на заводах Strong в Китаї. Проте, за словами пана Куруса, ідеться про те, що ведуться переговори із Strong про перенесення процесу збірки в Україну. «Уже зараз ми спрямували листа до голови митного комітету з проханням про митні пільги на ввезення комплектуючих в Україну», – сказав він, зазначивши, що Нацрада вже має попередню згоду митного комітету.
 
Нагадаємо, «соціальні сет-топ-бокси» – перетворювачі цифрового сигналу (приймальне обладнання) – мають бути закуплені державним коштом для малозабезпечених громадян. Першу партію таких перетворювачів, за словами Ігоря Куруса, має бути закуплено коштом Одеської обласної державної адміністрації, яка виділила на придбання тюнерів 2,5 млн. грн. Вартість одного сет-топ-бокса Strong (при закупівлі великої партії) орієнтовно становитиме 50 доларів.
 
Це вже другий сет-топ-бокс відомого європейського виробника, який презентовано в Україні (перший презентувала французька фірма Thompson). Днями Одеська ОДА має оголосити тендер на закупівлю тюнерів, в якому мають намір взяти участь обидва виробники.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16290
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дмитрий харьков
5714 дн. тому
ВСЕ ЗАКУПКИ В КРАИНЕ ПРОВОДЯТСЯ НА КОНКУРСНОЙ \ТЕНДЕР\ ОСНОВЕ.БУДЕТ ТЕНДЕР СУЧАСТИЕМ 10-15 ФИРМ МОЖЕТ БУДЕТ И ЦЕНА ХОРОШАЯ\ЕСЛИ КОНЕЧНО ВСЁ ПО ЧЕСНОМУ БУДЕТ,А НЕ КАК КИТАЙСКОЙ ФИРМОЙ ПО РЕКОНСТРУКЦИИ ОЛИМП. СТАДИОНА.
Володимир
5775 дн. тому
Реальна ціна такого перетворювача 20 - 25 $USA, при закупці великої партії !!! А вказана ціна 50 - це уже з наваром.
Мороз
5776 дн. тому
Національна рада не дала відповіді на основне питання – у якому стандарті працюють тюнери МРЕG 2 чи МРЕG 4. Для тюнера стандарту МРЕG 4 50 доларів це не реальна ціна. В той час, коли видаються ліцензії на мовлення у стандарті МРЕG 4 кому потрібні тюнери стандарту МРЕG 2.
Влад
5776 дн. тому
Я уверен, что Курус и Ко, за выполнение политического заказа борьбы с каналами из России тоже "взял" немало. Уж такая публика там вся. Никуда не денешься :)))
vm
5776 дн. тому
А сколько госслужащий Курус берет за проведение рекламных мероприятий австрийской фирмы? Есть ли в положении о Раде пункт относительно коммерческой деятельности в области рекламы и маркетинга? Как понимаю, Курус занят зарабатыванием денег в свободное от борьбы с русским языком время.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду