Через відмову від угоди з «Інтером» НТКУ втратила майже 9 млн грн

18 Липня 2008
23929
18 Липня 2008
17:37

Через відмову від угоди з «Інтером» НТКУ втратила майже 9 млн грн

23929
Через відмову від угоди з «Інтером» НТКУ втратила майже 9 млн грн
Угода між Національною телекомпанією України та медіагрупою «Інтер» щодо придбання останньою субліцензії на трансляцію Олімпіади не відбудеться. Про це повідомляє прес-служба телеканалу «Інтер». За словами голови правління телеканалу «Інтер» Сергія Созановського, причиною стало постійне змінювання умов субліцензії і поява нових вимог з боку НТКУ.
 
За цією інформацією, переговори щодо придбання групою «Інтер» субліцензії на трансляцію Олімпіади почалися ще наприкінці квітня – початку травня, однак підписання угоди, заплановане на 3 липня, так і не відбулося.
 
Відповідно до початкової угоди між НТКУ та групою «Інтер», телеканал «Інтер» отримував можливість транслювати у запису відкриття Олімпійських ігор, а також закриття Олімпійських ігор з затримкою на 15 хвилин, створювати на каналі підсумкову «Олімпійську студію», з якої телеглядачі можуть дізнатися про найважливіші події минулого дня, транслювати вночі одну подію попереднього дня. А телеканал «Мегаспорт» отримував можливість видавати в ефір до 10 годин трансляцій щоденно, у тому числі й тих, які НТКУ планувала показувати уночі, та показувати ранкові щоденники Олімпіади (summary) з повтором у вечірньому ефірі. Окрім цього, група «Інтер» отримувала право на новинний доступ для каналів «Інтер», НТН, К1 та «Мегаспорт».
 
«Протягом майже тримісячних переговорів позиція НТКУ щодо того, що можуть, а чого не можуть показувати канали групи Інтер”, постійно змінювались», – зазначає генеральний продюсер телеканалу «Мегаспорт», координатор спортивних проектів «Інтера» Олександр Борисенко.
 
За інформацією прес-служби, за два тижні до підписання контракту НТКУ відмовилася надавати «Інтеру» коди доступу до супутникового сигналу з Пекіну, посилаючись на правила Європейської мовної спілки (ЕВU), внаслідок чого субліцензіанту потрібно було закупити додаткове технічне обладнання для прийому олімпійського сигналу на суму 275 000 грн. «На початкових етапах переговорів це питання не обговорювалося взагалі», – зауважує Олександр Борисенко.
 
А в день підписання контракту, 3 липня, за інформацією прес-служби «Інтера», НТКУ висунуло ще одну умову з посиланням на правила ЕВU: трансляція закриття Олімпійських ігор на телеканалі «Інтер» дозволялась із затримкою не 15 хвилин, а годину.
 
За словами Сергія Созановського, під час цієї зустрічі НТКУ та група «Інтер» домовилися, що НТКУ надасть 4 липня до 14:00 офіційні листи Європейської мовної спілки щодо зазначених вище заборон. Такий жорсткий терміни, за інформацією «Інтера», було зумовлено тим, що компанія – постачальник обладнання гарантувала його доставку до олімпіади тільки у разі отримання замовлення 4 липня. Окрім того, потрібно було підтвердити спонсорам, що канали медіагрупи «Інтер» зможуть транслювати все те, що вказувалось у спонсорських пакетах.
 
Як повідомляє телеканал «Інтер», досі жодної відповіді з боку НТКУ не надходило.
 
«У результаті вищевказаних фактів Національною телекомпанією України було зірвано підписання угоди з групою Інтер, через що НТКУ не отримала 2 875 000 грн. за право показу, 1 350 000 грн. покриття технічних витрат і 4 500 000 грн. за спонсорство», –зазначає пан Созановський.
 
Виконувач обов’язків президента НТКУ Василь Ілащук пообіцяв «ТК» прокоментувати ситуацію незабаром.
 
Раніше віце-президент НТКУ Михайло Кобля у коментарях «ТК» розповідав, що субліцензію на трансляцію Олімпійських ігор намагались отримати дві телекомпанії – «1+1» та «Інтер». Однак НТКУ надав перевагу «Інтеру». «З фінансової точки зору ця пропозиція була більш прийнятною. Стратегічно це було більш вигідно, бо “Інтер” транслює лише відкриття, закриття та щоденники, а самі матчі мали транслюватися на “Мегаспорті”. Це не відбирає у нас аудиторію і робить нашу співпрацю приємною та взаємовигідною», – зазначав пан Кобля.
 
Нагадаємо, «ТК» вже повідомляла про зривання угоди між НТКУ та телеканалом ICTV щодо субліцензії на трансляцію «Євро-2008».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23929
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Евгений
4926 дн. тому
спортсмен, российские каналы, это конечно хорошо, сам их смотрю, но есть такая ситуация, что человек смотрит телик через "проволку" мягко говоря, и хочет посмотреть олимпиаду, что делать???
Глядач
5762 дн. тому
Рідкісне холуйство і абсолютна нефаховість гондурасів, яких поставили на НТКУ, призводять до повної руйнації телекомпанії України. Позорисько. Ганьба.
patriOK
5762 дн. тому
"Илащук обещал дать комментарий..." Какой в ж...пу комментарий, блин, если он не владеет ситуацией ВООБЩЕ. (Ко)бля творит что хочет и как хочет, понабирал детворы разной, и сам имеет о телевидении текое же представление как множество работающих на "карандаше" о технологии разведения страурсов (!!!). Кобля это не фамилия, Кобля - это диагноз!
спортсмен
5764 дн. тому
и выиграли от этого "маразма на НТКУ" - понятное дело российские каналы. по ним можно будет посмотреть олимпиаду в отличном качестве и с вменяемыми ведущими.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду