У Харкові бізнесові розбірки намагаються видати за конфлікт із пресою?

18 Липня 2008
4152
18 Липня 2008
16:21

У Харкові бізнесові розбірки намагаються видати за конфлікт із пресою?

4152
У Харкові бізнесові розбірки намагаються видати за конфлікт із пресою?

Харківське інтернет-видання «Дozор» повідомило про конфлікт відомого харківського бізнесмена та власника кількох місцевих ЗМІ Олександра Давтяна з журналістами. Сутичка охоронців Давтяна зі знімальною групою медіацентру «Інформбюро» сталася увечері 17 липня. Журналісти, за їхніми словами, приїхали знімати незаконне будівництво в рамках пілотного телепроекту «Стройки вне закона». «У нас была плановая съемка телепрограммы. Мы как раз снимали рейд Государственной инспекции архитектурно-строительного контроля. Увидели стройку во дворе гостиницы Харьков и решили ее снять», – заявила журналістка медіацентру Алла Пліс.

 
Власник готелю Олександр Давтян, за інформацією «Доzору» заборонив проводити зйомку, а його охоронці застосували силу до операторів, зламали одну камеру, а з іншої вилучили касету.
 
У свою чергу, за версією бізнесмена, на нього напали. Про це йдеться на сайті медіагрупи «Об’єктив», яка належить Давтяну. Він, зокрема заявив: «Я подошел, меня начал молодой человек камерой отталкивать и снимать меня камерой. Я его попросил: молодой человек, уберите камеру, не снимайте меня. Я не могу сказать, что это был удар, но это была какая-то агрессия с камерой в руках наперевес. Тут вмешались прохожие. Насколько я понимаю, это нападение на меня было».
 
Олександр Давтян є почесним консулом Австрії. За його словами, він уже звернувся до міліції. У свою чергу, «Доzор», який пов’язують із іншим харківським бізнесменом Олександром Протасом, також наголошує на дипломатичному статусі Давтяна, але в дещо іншому ключі, на кшталт: «Почётный консул Австрии Александр Давтян пытался выхватить камеру у журналиста». Алла Пліс повідомила у коментарі «ТК», що журналісти звернулися до прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за ст. 171 Кримінального Кодексу – перешкоджання професійній діяльності журналістів.  
 
«Детектор медіа» попросила прокоментувати ситуацію харківського медіаексперта, керівника ОДТРК Зураба Аласанію: «Насправді, до журналістики медіагрупа Інформбюро”має дуже опосередкований стосунок. Хоч, наскільки я знаю, і реєстрація у них є, і посвідчення. Але все це радше нагадує спеціальні групи, утримувані дрібноолігархічними кланами, щоби працювати з громадською думкою.
 
Тут я більше співчуваю колегам із “Об’єктива”,бо їх було вимушено втягнуто у цю ситуацію, оскільки їх контролює Олександр Давтян. Усе це можна було передбачити. Свого часу ми пішли з “Об’єктива”, передчуваючи виникнення подібних ситуацій. Цей конфлікт має не медійне, і навіть не політичне забарвлення. Це радше схоже на банальні бізнесові розборки».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4152
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду