В «Борисполі» у журналістів із РФ вилучили зняті матеріали

18 Липня 2008
8297
18 Липня 2008
16:11

В «Борисполі» у журналістів із РФ вилучили зняті матеріали

8297
В «Борисполі» у журналістів із РФ вилучили зняті матеріали
У знімальної групи телеканалу «ТВ Центр» у київському аеропорті вилучили касети із фрагментами сюжету для чергової програми «Постскриптум» Олексія Пушкова. Як повідомили в прес-службі телеканалу, представники каналу, що знімали в Києві сюжет про майбутній візит Вселенського патріарха Константинопольського Варфоломія, були затримані в зоні митного контролю аеропорту Бориспіль у четвер близько 19:00. Про це повідомляє Главред із посиланням на «Газета.ru».
 
Забравши в кореспондента Артема Широкова п'ять касет, заступник начальника пасажирського відділу аеропорту Василь Довжок і старший інспектор Павлина Павлюкович заявили, що носії інформації тимчасово вилучаються для перевірки. Представники аеропорту уточнили, що є претензії до змісту касет. Митники пообіцяли скласти акт вилучення касет, але в результаті наполягли на тому, щоб Широков підписав документ про їхню добровільну передачу на перевірку.

 

 

«Мій кореспондент відзняв матеріал для сюжету про можливий розкол православної церкви на Україні, і в четвер увечері після 19:00 в аеропорті Борисполя митники в нього вилучили три або чотири касети із цими матеріалами», - повідомив агентству «Інтерфакс-Україна»Олексій Пушков.

У ході дискусії представники аеропорту повідомили Широкову, що він взагалі не мав права робити зйомку на території України без акредитації українського МЗС. Журналіст звернувся до консула Росії в Україні Бориса Зубкова, повідомили на телеканалі. Строків завершення перевірки касет журналістові не назвали, порадивши телефонувати в аеропорт у п'ятницю пополудні.

 

Керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» таке: «Ми перевірили наші акредитаційні списки. Цей журналіст не мав права займатися журналістською діяльністю, оскільки він не звертався за акредитацією в МЗС». 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8297
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vm
5773 дн. тому
Ооочень убедительный пример, правда нафталиновый. Посвежее ничего не нашлось? Тогда, помнится в России рЭвалюцию готовили, Каскиву уж больно нужно было рассейских Парасок тренировать. Все выборы и в России и в Украине проехали. Правда, россияне озадачены, куда деньги девать, а в незаможной Украине вернулись к реалиям 1992-93 года - сумасшедшая инфляция, банки и трасты на выпередки проценты обещают. Вот и поповская тематика в аккурат с остальным стала актуальной. Просто дежавю...
ответ
5774 дн. тому
каким посмешищем? VM ты бы с журналистами пообщался, сколько наших съхемочных групп заварачивают ежедгодно. Ну вот на скидку. в 2005 приезжала группа журналистов с Каськивым. Их не выпускали из аэропорта в виду отсутсвия аккредитации.
vm
5775 дн. тому
Наши чиновники никогда умом не отличались. Ну и что они выиграли? Сделали Украину в очередной раз посмешищем.
чего кричать?
5775 дн. тому
Так россияне тоже аккредитацию требуют...
5775 дн. тому
А закончится тем, что ни одного нашего журналиста не выпустят из России с кассетами. Если вообще кого-нибуть впустят. Чего добились, дебилы? Вот ведь уроды!
українка
5776 дн. тому
дуже правильно митники вчинили. Раджу дуже прискіпливо віддивитися ту полову, що ці московські заброди зняли. Бо вони лазять тут і винюхують. Якщо не знайдуть лайна - самі зліплять. брехня на російських каналах просто обурює до глибини душі!
5776 дн. тому
Цікаве рішення
5776 дн. тому
Молодці. Щоб москалі почувались тут, так само, як ми у них вдома. Око за око, зуб за зуб.
5776 дн. тому
Дураки
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду