Президент Росії пообіцяв підтримати російськомовні ЗМІ за кордоном та захистити їх від витіснення

11 Червня 2008
20110
11 Червня 2008
16:31

Президент Росії пообіцяв підтримати російськомовні ЗМІ за кордоном та захистити їх від витіснення

20110
Президент Росії пообіцяв підтримати російськомовні ЗМІ за кордоном та захистити їх від витіснення
Президент Російської Федерації Дмітрій Медвєдєв 11 червня 2008 року на Всесвітньому конгресі російської преси заявив, що Росія буде підтримувати російськомовні ЗМІ за кордоном і реагувати на спроби витіснити їх із інформаційного простору, які здійснюються в деяких країнах, повідомляє Lenta.ru.
 
Якою саме буде реакція на витіснення російськомовних ЗМІ, президент не уточнив. Він також не назвав країни, в яких, на його думку, на російську пресу чиниться тиск.
 
Дмітрій Медвєдєв навів статистичні дані, згідно з якими російськомовну пресу читають близько 300 мільйонів людей у 80 країнах світу. Але точної статистики на сьогодні не існує. За інформацією за 2003 рік, яку навів російський телеведучий і культуролог Костянтин Ковальов, за кордонами Росії та СНД функціонувало до 250 російськомовних газет, близько 120 журналів, 30 радіостанцій і 60 телеканалів та телестудій.
 
Крім того, президент РФ пообіцяв сприяти розвитку електронних ЗМІ. Він заявив, що забезпечити свободу преси може технологічний прогрес, а не державні гарантії.
 
Навесні 2008 року при Міністерстві закордонних справ РФ було створено Федеральну агенцію у справах СНД – структуру, яка займатиметься контактами з недержавними організаціями у близькому зарубіжжі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20110
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду