Російський президент пропонує відмовитись від ідеї закриття ЗМІ за наклеп

3 Червня 2008
22583
3 Червня 2008
08:16

Російський президент пропонує відмовитись від ідеї закриття ЗМІ за наклеп

22583
Російський президент пропонує відмовитись від ідеї закриття ЗМІ за наклеп
Президент Росії Дмитро Медведєв запропонував Державній думі зняти з розгляду проект закону про внесення змін до закону про ЗМІ, за яким поширення наклепу загрожувало мас-медіа закриттям.
 
«Очевидно, що положення законопроекту можуть призвести виключно до створення перешкод для нормального функціонування ЗМІ і не сприяють досягеннню поставленої мети – охороні інтересів громадян від поширення відомостей наклепницького порядку», - цитує Lenta.Ru висновок президента, який надійшов до російського парламенту.
 
Як уже повідомляла «ТК», законопроект Роберта Шлегеля  («Единая Россия») був ухвалений Держдумою в першому читанні 25 квітня 2008 року. Поправка стосувалась статті 4 Закону «Про засоби масової інформації» (неприпустимість зловживання свободою масової інформації), яку пропонувалось розширити та запровадити заборону на поширення завідомо неправдивих відомостей. На практиці це означало можливість закриття ЗМІ через суд за наклеп після винесення трьох попереджень. 19 травня «Единая Россия» оголосила про відмову підтримувати запропоновані Шлегелем зміни, а натомість глобальніше переглянути закон про ЗМІ. Для цього було створено спеціальну робочу групу, яка представить результати своєї діяльності восени.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22583
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
українець
5808 дн. тому
ну навіщо про це писати?.. десь колись в якійсь країні якийсь президент хоче попіаритись.....і що з того???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду