Свобода слова під тотальною загрозою – звіт Міжнародної асоціації преси

2 Червня 2008
25513
2 Червня 2008
14:20

Свобода слова під тотальною загрозою – звіт Міжнародної асоціації преси

25513
Свобода слова під тотальною загрозою – звіт Міжнародної асоціації преси

В Європі та Центральній Азії свобода преси зазнає «підступні та наявні» напади, зазначила в своєму звіті Світова асоціація преси (WAJ). В Росії «…здається, поширилася політика з метою не дозволити робити незалежне висвітлювання болючих питань». Під час президентської кампанії березня цього року «помножилися випадки переслідування та насильства проти журналістів».

 

У світі було вбито 28 журналістів з листопада 2007 року, з них дев’ятеро в Іраку, як зазначила в своєму звіті Світова асоціація преси (WAJ). «Свобода преси під серйозною тотальною загрозою», - зазначають автори звіту про стан свободи слова у світі, що оприлюднюється що півроку, який наразі співпав з світовим конгресом у Гетеберге (Швеція). На конгрес, що відкрився у неділю та триватиме до середи, приїхали 1 800 учасників з 130 країн світу.

 

Свобода утискається «бандами та корумпованими посадовцями в Латинській Америці, диктаторськими режимами на Близькому сході, по-ворожнечому налаштованими урядами в Азії, загрозами смерті та судовими переслідуваннями в Центральній Азії та Європі. Ірак залишається найбільш смертоносною країною для професії журналіста, де було вбито 9 репортерів», - зазначає WAJ, хоча й констатує, що кількість журналістів, що загинули в країні, поменшало порівняно з попереднім роком. WAJ попереджає, що як і раніше небезпечно працювати в Афганістані.

 

На Близькому сході та в Північній Африці упродовж останніх півроку спостерігався регрес свободи преси, «головним чином через диктаторські режими, що не дають почути незалежні точки зору», - зазначає WAJ. Туніс залишається «однією з найбільш репресивних країн арабського світу», адже журналістів там піддають «жахливим покаранням».

 

На Кубі «не помітно жодного покращення в галузі свободи слова» з часу, коли до влади прийшов Рауль Кастро.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду