Віталій Шевченко: «Проти України ведеться відверта інформаційна війна»

21 Травня 2008
17196
21 Травня 2008
16:51

Віталій Шевченко: «Проти України ведеться відверта інформаційна війна»

17196
Віталій Шевченко: «Проти України ведеться відверта інформаційна війна»
Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко на брифінгу 22 травня прокоментував заяву Нацради щодо програми «Судите сами» («Первый канал. Всемирная сеть»;15 травня 2008 року), основною темою якої був територіальний статус м. Севастополя.
 
Зокрема, відповідаючи на запитання, чи мають антиукраїнські висловлювання в ефірі деяких російських телевізійних каналів, що розповсюджуються в кабельних мережах України, системний характер, голова Нацради відповів: «Так. І це не тільки наші висновки, з цього питання є також резолюція Ради Нацбезпеки та оборони (РНБОУ), яка розглядала не так давно тему інформаційної безпеки України, про це висловлювався і Президент України... Це наше переконання: ведеться відверта провокативна інформаційна війна з використанням усіх можливих способів і методів, які дозволяють сучасні технології».
 
На запитання, як цьому протистояти, пан Шевченко сказав, що необхідно добиватися виконання українського законодавства в повному обсязі. Ідеться про вимогу адаптації мовлення зарубіжних мовників в кабельних мережах. «Історія з цією севастопольскою програмою підтверджує, що Нацрада діє правильно, хіба що дещо запізніло. Проте ми і далі будемо невідступними у своїй вимозі привести мовлення в українських кабельних мережах у відповідність до українського законодавства», – наголосив Віталій Шевченко.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17196
Читайте також
20.05.2008 08:55
Анатолій Марущак
, для «Детектор медіа»
24 084
18.09.2006 12:21
заступник головного редактора журналу «Сучасність», для «Детектор медіа»
19 941
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег Петрович
5834 дн. тому
Складывается такое впечатление, что на украине воспитание детей происходит только путем усадки чад перед телевизором... дык если других воспитательных методов новые украинцы не знают, то кирдык им как нации наступит уже через парочку поколений, и не важно чей продукт будет толкать телевидение. Конечно проще запретить все неугодное, чем научить человека думать, анализировать, отстаивать свои ценности и точку зрения... вот только дети которых держат в стерильных условиях с малых лет, потом очень сильно и часто болеют... иммунитет то надо тренировать, и не догнать украинцам, что с психическим здоровьем таже петрушка...
Николай
5834 дн. тому
Я спокоен.Когда за дело берутся дураки и бездари,результат известен.Ничего у придурочного Шевченка не получится!
громадяны Украйины!
5834 дн. тому
Украина воюет. Вчера эскадрилия летающих крокодильчиков бомбила Киев, на Говерлу высадился десант зелёных чёртиков. Наши части ведут кровопролитные бои по всей территории Украины и мира, мы победим! В.Шевченко.
Павел
5834 дн. тому
Виктору: Ты промазал. Там, где подписывались меморандумы, результаты несколько другие.
Дед Мазай
5834 дн. тому
Вероятно поэтому сегдня на радиорынках и в специализированных магазинах Крыма работники государственых служб конфисковывали спутниковые ресиверы DRE, позволяющие принимать российский пакет телевизионных каналов Триколор (www.trikolortv.ru).
віктор
5834 дн. тому
А Ви, Віталію Федоровичу, ще раз меморандуми підпишіть з телеканалами. І ситуація зміниться кардинально!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду