«1+1» пояснив, чому зняв із програми спецпроект «Вибір Києва – 2008»

21 Травня 2008
14419
21 Травня 2008
14:44

«1+1» пояснив, чому зняв із програми спецпроект «Вибір Києва – 2008»

14419
«1+1» пояснив, чому зняв із програми спецпроект «Вибір Києва – 2008»
22 травня о 21.20 телеканал «1+1» замість спецпроекту програми «Я так думаю» «Вибір Києва – 2008» транслюватиме художній фільм. Про це «ТК» повідомили у прес-службі телеканалу.
 
Також на телеканалі підтвердили інформацію «ТК» щодо того, що зняття з ефіру проекту зумовлено висновками юридичної служби «1+1», де йдеться про те, що ця телепрограма «може бути кваліфікована як передвиборна агітація, що здійснюється з порушенням передбаченого законодавством України принципу рівних можливостей доступу до засобів масової інформації усіх кандидатів на посаду міського голови». Ці пояснення вчора були надіслані кандидатам в мери Києва офіційним листом за підписом керівника департаменту інформаційного та суспільно-політичного мовлення ТРК «Студія «1+1» Наталі Катеринчук.
 
«ТК» наводить текст цього листа:
 
Телерадіокомпанія «Студія 1+1»
 
20 травня 2008 р.
 
 
Вельмишановний кандидат в мери м.Києва!
 
Телерадіокомпанія «Студія 1+1» висловлює Вам свою повагу та вдячність за Вашу згоду взяти участь в спецпроекті каналу „1+1” „Вибір Києва 2008”, запланованому до ефіру 22.05.08 о 21.20.
 
Проте, вимушені повідомити, що спецпроект „Вибір Києва 2008” не відбудеться, оскільки після уважного вивчення запропонованого формату спецпроекту, юридична служба Телерадіокомпанії „Студія 1+1” дійшла висновку про те, що така телевізійна передача може бути кваліфікована як передвиборна агітація, що здійснюється з порушенням передбаченого законодавством України принципу рівних можливостей доступу до засобів масової інформації усіх кандидатів на посаду міського голови.
 
Враховуючи наведене, прийміть наші щирі вибачення за завдані Вам зайві турботи.
Гадаємо, що в майбутньому зможемо стати Вам у пригоді та будемо раді співпрацювати з Вами.
 
Ще раз просимо вибачення за завдані незручності.
 
 
З повагою,
Керівник департаменту інформаційного
та суспільно-політичного мовлення
ТРК «Студія «1+1»                                                           Н.Й.Катеринчук
 
Тим часом Блок Віталія Кличка розцінює відмову каналу «1+1» від теледебатів за участі фаворитів виборів на посаду київського міського голови як інформаційну блокаду Віталія Кличка. Про це йдеться у заяві прес-служби блоку.
 
«На переконання Блоку Кличка, телеканал 1+1” кілька останніх тижнів старанно ігнорує Віталія Кличка, – йдеться у заяві. – Нагадаємо, до свого призначення на керівну посаду на каналі “1+1” Наталя Катеринчук працювала радником із інформаційних питань голови Секретаріату Президента Віктора Балоги. Блок Кличка заявляє, що саме із цього призначення на каналі 1+1” почалася тотальна блокада Віталія Кличка. Спочатку журналісти припинили приїжджати на всі події, що мають відношення до Блоку Кличка. Як пояснила Катеринчук, канал готує окрему програму про вибори, куди й буде запрошено Кличка. Згодом канал відмовив в ефірі провідному американському політику Рудольфу Джуліані, мотивуючи це тим, що “він є радником Віталія Кличка”. Днями журналісти каналу, перебуваючи на зйомках народного депутата Кирила Куликова, звернулись до нього із проханням не говорити нічого про Кличка і не казати, що він є довіреною особою Кличка, бо це виріжуть”. У вівторок канал скасував телевізійні дебати».
 
На «1+1» цю заяву не коментують, оскільки, за словами прес-служби телеканалу, «офіційна позиція каналу з приводу спецпроекту, який не відбудеться, цілком зрозуміло висловлена у листі»
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14419
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ринг в тон
5818 дн. тому
Кличко все время не допускают к эфиру вот она, незаангажиророванонсть (тьфу, еле выговорлил) . хана в общем чесным сми -не бло их никада и не бдет.
о-о-о-о
5820 дн. тому
Процес закручивания гаек ускорился. посмотрел тупое интерв"ю Виталика с Балогой и понял - темник вечен. Так проигрівают только в договорных матчах. Думаете, Катеринчук тут не при чем? Три ха-ха. Осталось понаблюдать как нанеться эмиграция с канала.
Werty
5820 дн. тому
Да уж... Пригоди з "незаангажованою" Катеринчук - це завжди надихає. І надихало.
глядач 1+1
5820 дн. тому
Просто злякалися. А як же обіцянка 25 листопада 2004 р. в ефірі перед всією країною не бути заангажованими. Може знову викликати до Києва Роднянського?
куку
5820 дн. тому
Супер! Особенно умилило вот єто место "....гадаємо, що в майбутньому зможемо стати Вам у пригоді .."
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду