Російський журналіст Леонтьєв знайшов застосування своїм аналізам

5 Травня 2008
28238
5 Травня 2008
10:35

Російський журналіст Леонтьєв знайшов застосування своїм аналізам

28238
Російський журналіст Леонтьєв знайшов застосування своїм аналізам

Подивилася програму «Однако» на одному з російських каналів з таким собі журналістом Михайлом Леонтьевим. Давно хотіла, але стримувалася... Навіщо їх чіпати – у них, у Росії, свої поняття, чужі нам... І щоразу, коли рука тягнулася написати – ну, наприклад, про план Путіна до 2020 року, який він хоче залишити Медведєву, чи, скажімо, про з`їзд Єдиної Росії, який болісно нагадав з`їзди КПРС. Чи (от сміхота) про начебто зв`язки Путіна з Кабаєвою (я більше б повірила, якби це був який-небудь кабаєв). Чи про те, як про все цьому пишуть російські ЗМІ. Але я тримала себе в руках.

 

Проте мій тато якось недоречно увімкнув програму згаданого Леонтьєва і той недоречно заговорив про Україну. І я побачила цю стрибаючу антиукраїнську моську, ту саму, яка свого часу програла суд за якийсь наклеп на Україну, але навіть не вибачилася. Він гордо і сміливо сказав, що «какати хотів на наші (українські) суди». Мабуть, хотів це зробити в тому самому сортирі, у якому вже стільки років безуспішно їхній президент мочить маленький народ, отримуючи у відповідь труни з російськими хлопцями.

 

Обличчя в Леонтьєва, між іншим, інтелігентне. Люди з такими обличчями в Росії стають аналітиками. Ну а якщо в країні біда – якщо там нічого аналізувати? Якщо там все й так зрозуміло? Якщо писати можна тільки про те, що Путін – найкращий за останні триста років правитель і що в нього є лабрадор Коні, то що тоді аналізувати? Парламент, кажете? Тобто Думу? Але ж там теж усе ті ж самі... Думські вибори – це ж «референдум довіри президентові Путіну». Це ж його, Путина, парламент. Він же належить йому не менше, ніж лабрадор Коні! Навіть зустріч з парламентським силами – це «глибокий акт довіри», Путін на таких зустрічах навіть Жіріновського осмикує, і той мовчить.

 

Ну що накажете аналітикам робити? Аналізи їм свої аналізувати?

 

Куди “уміще” своє прикласти?

 

Є куди. Адже в Росії величезна кількість зовнішніх і внутрішніх ворогів. Ось, наприклад, Україна. А тут демократія, неоране поле. Й ось російський телеглядач упродовж двадцяти хвилин дивиться нарізку української політичної реальності – як обмінюються люб`язностями наш Президент і прем`єр, як поводиться парламент, яка в нас інфляція. Ми в цій програмі згадуємося як «незадачливый» український виборець, який все ніяк не може збагнути, хто правий: Президент чи прем`єр.

 

Леонтьєв удовольнився констатацією «української кризи, української інфляції» і плавно перейшов до українського зовнішнього курсу. НАТО тут звучало, як Ната. А бажання України приєднатися до ПДЧ супроводжувалося гигиканням на кшталт – крапля нікотину вбиває коня. І нібито Україна з її «кризою» в міжнародних структурах може бути тією краплиною нікотину. Леонтьєв навіть такий термін застосував до нашої країни: «огундурасивание». Потім сказав щось про те, що цей гондурас не треба чухати. Ну, загалом, російська побутова вульгарність – на службі плоскої російської аналітики.

 

Душевно... Я думаю, що частина коштів, котрі виділяються для популяризації НАТО, нам необхідно перераховувати Леонтьєву. Ніхто краще за таких хлопців не здатний народити любов українців до західного і євроатлантичного вектора. Навіть мій тато, росіянин за національністю, той самий співвітчизник, чиї права захищає Росія, – і той плюнув і обурено вилаявся. А мені знову захотілося в НАТО, або хай – до Нати, як її називає Леонтьєв. Не важливо як – НАТО чи Ната, головне – що з їхніми танками й ракетами біля таких рідних і близьких північних кордонів.

 

Маша Міщенко, УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Маша Міщенко, УНІАН
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28238
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Махмуд
5846 дн. тому
Григорович - это типа сынок григория? Что, григорий уже кончился? Смену отработал по обгаживанию Украины? :) А при чем здесь Сандей? Совсем у вас плохо с головами, я имею в виду григория с семьей:) А в чем правда Леонтьева? Что инфляция в Украине? Так а кто ж отрицает? Только вот что за печаль Леонтьеву? В России при всем ее нефте-газовом благополучии по вопросу инфляции специальные заседания правительства проходят. Ну и что? Кто из украинских коллег Леонтьева об этом слюной брызжет? Фамилии, пожалуйста? А кому "вам"? Я к нынешней власти отношения не имею. Но для таких убогих как григоровичи - враг каждый, кто не заглядывает в очко пути-путу. Так лижите ему, лижите! Или вас за руки кто-то держит? Только не "плямкайте" громко:)))))
Григорович
5846 дн. тому
Махмуд, к Сандею! Ты его пациент. Будешь этой обезьяне вчёсывать про учебники СССР, коммунистических недолюдей и прочую хрень. Статья полное говно. Леонтьев назвал вещи своими именами, но вам же свидомитам правда глаза колет и всё время "рука Москвы" мерещится. Вам, бл***, всё время кто-то мешает - то стара влада, то происки НКВД, то коммунисты - сплошные призраки минувшего. А ответственность на себя взять - слабо. А не мешало бы - где выполнение своих обещаний? Юлькины куры по 15 гривень? Тюрьмы бандитам? А? Кто-то из "убийц на Поршах" сидит? Что неснятая неприкосновенность мешает? Опять КГБ Юльке мешает депутатов неприкосновенности лишить или Ющу с коррупцией бороться?
Махмуд
5846 дн. тому
Когда нет аргументов, следует оппонента назвать дураком. Рецепт дебильный, но действенный - если хочешь в сосбственных глазах выглядеть умником. А молюсь я Богу Единому , Господу Миров, в отличие от коммунистических недолюдей.
Григорий
5846 дн. тому
А,что мне считать,надеюсь все помнят как он лакействовал перед примитивным Бушем,так не всякий холуй еще прогнется. А по истории я с тобой спорить не буду,как гласит поговорка,-В споре с дураком люди могут не почувствовать разницу. Так,что молись сам на своих "хероев" Конотопа и схронов,образцов подлости и предательства!
Махмуд
5846 дн. тому
2 Григорий с каких хе..ров тыкаешь мне, му..ди..лка? Ющенко для тебя чей там холуй? Американский? Считай как хочешь... Только я здесь при чем? В чьи холуи меня записал и на каком основании , ты, комуняцкий и кацапский холуй? На разграбление? А до Ющенко не грабили страну? О правдивой версии истории опять ни слова...Гы!
Григорий
5846 дн. тому
Казбек,про право народа заговорил,так давай референдум.Где он? Когда? Народ выскажет таким холуям как ты и Ющенко свою позицию,потому он и блокирует его проведение. Он трус и бездарь,как все вы,задроты Майдана,отдавшие страну на разграбление всякой швали. Так,что катись, придурок ,сам ко всем чертям!
Махмуд
5846 дн. тому
2 Григорий "Не надо отождествлять" - это вы Леонтьеву адресуете или Маше? У народа есть право высказать свою позицию на референдуме. Кто куда втягивает? А вот манипуляторы и провокаторы типа "григорий" верещат аж захлебываются. Перевирание истории? Перевирать можно правду. А где она? в учебниках времен СССР? Если да, то идите, григорий, нах...
Григорий
5847 дн. тому
Маша,так в чем не прав Леонтьев? У нас нет инфляции превышающей все мысленные пределы? У нас не происходит "огондурасивание",когда без согласования с амер.послом чихнуть наша влада не может? Страну не втягивают политические авантюристы в "нату" вопреки желания народа? Не происходит перевирание истории руссофобскими политиками в угоду галичанскому курсу? И не надо отождествлять Украину и ее народ с "апельсиновыми" дураками Майдана,которых нам посадили на шею фашингтонские "товарищи",именно о них и говорят в России называя вещи своими именами .
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду