Ігор Островський і Михайлина Скорик ідуть з «1+1» через ненароджений проект

23 Квітня 2008
20324
23 Квітня 2008
16:57

Ігор Островський і Михайлина Скорик ідуть з «1+1» через ненароджений проект

20324
Ігор Островський і Михайлина Скорик ідуть з «1+1» через ненароджений проект
Редактори ненародженого публіцистичного проекту телеканалу «1+1» Ігор Островський та Михайлина Скорик написали заяви про звільнення за власним бажанням. Їхнє рішення пов’язане із відмовою керівництва каналу від реалізації програми, яка була готова до запуску.
 
За словами Ігоря Островського, з грудня 2007 року він, Михайлина Скорик та двоє журналістів – Жан Новосельцев та Юлія Дячук – готували 30-хвилинну програму, формат якої мав поєднувати журналістські розслідування та «таблоїдну» тематику. «Проект мав виходити у пізньому праймі п'ятниці і вже стояв у програмних сітках, - розповів «ТК» пан Островський. – Його ведучий, Сергій Кудімов, багато трактувався, йому створили образ, готували декорації. Запуск планувався у лютому, потім його перенесли на квітень. Куратором проекту був Володимир Карташков – це була його ідея».
 
У березні, каже Ігор Островський, почалася «велика румунська капіталістична революція»:  виконавчий директор компанії СМЕ Адріан Сирбу оголосив колективу «1+1», що новини стануть основою мовлення каналу, і інформаційне мовлення буде посилене. Після цього Жан Новосельцев та Юлія Дячук прийняли рішення повернутись у новини, і проект опинився під загрозою. «Залишилися я, Михайлина Скорик, Сергій Кудімов і головний редактор Максим Шиленко, - каже Ігор Островський. – Ми почали шукати інших журналістів. У квітні Карташков ще сподівався поговорити про цей проект із Наталкою Катеринчук, яка очолила «ТСН», а також показати вже готові сюжети Адріану Сирбу. Я так розумію, що наш формат був схожий на те, як мають виглядати новини «ТСН» після переформатування і «пожовтіння», про яке говорив пан Сирбу, називаючи це «новинами для барбоса». Тому вони боялись накладок». Зрештою, каже він, Володимир Карташков зібрав людей, які працювали над проектом, і повідомив їм, що у жодному з трьох проектів сітки мовлення, які він бачив, їхньої програми немає.
 
«Ніякої іншої роботи на каналі нам не пропонували. Потім мені передзвонила наша продюсер і сказала, коли треба під’їхати і написати заяву про звільнення», - каже пан Островський. За його словами, зараз він розглядає пропозицію щодо роботи в одному з відомих друкованих видань.
 
«У відділі кадрів мені запропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням із 25 квітня, що я з радістю зробила, - каже Михайлина Скорик. – Я справді мала таке бажання через роботу в журналі «Профиль». Рано чи пізно я мала вибрати одну з двох». Нагадаємо, Михайлина Скорик також очолює Київську незалежну медіа-профспілку.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20324
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кокотюха - глядачці
5846 дн. тому
скільки можна... а в нас що, багато СВОЄЇ розважалівки? не будьте такою серйозною глядачкою. чиста розважалівка - нормальна і цілком комфортна ніша для внутрішньої еміграції. "мовчання ягнят" та "намедни" попри неможливість співставлення кіно художнього і документального - розважалівка. якісна, навіть преміями відзначена. а соціалка... невдячна це справа. говорю як журналіст, який 9 років "сидів" на соціалці.
+++
5847 дн. тому
У нормальній країні {CENSORED} Лаудера давно би позбавили ліцензії, а циган Сирбу повз би на карачках у свою цару
пересічна глядачка
5847 дн. тому
Скільки можна вже цієї розважалівки? На що перетворилися "плюси"? Вже новини і ті "для барбоса". останнім часом цей канал не дивлюся взагалі...
андрій кокотюха
5847 дн. тому
ситуація стандартна, справді, кілька разів сам через це проходив. але тут бачу один нюанс: йдеться про черговий, 100-й чи 101-й (вже втратив лік) проект "розслідувань". очевидно, варто справді поглядати в бік нормального розважального телебачення? хоча це лише моя думка...
Бывалый
5847 дн. тому
Стандартная ситуация, когда готовишь-готовишь проект - а потом типа никому это уже не нужно
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду