Угорський телеканал зніме фільм про Голодомор в Україні

22 Квітня 2008
12507
22 Квітня 2008
11:58

Угорський телеканал зніме фільм про Голодомор в Україні

12507
Угорський телеканал зніме фільм про Голодомор в Україні

Перший національний канал угорського телебачення готує українсько-угорський документальний фільм про Голодомор 1932-33 років, повідомляє газета «Сегодня».

 

Віктор Ющенко дав інтерв'ю цьому телеканалу. Основними темами розмови стали історичне й політичне осмислення Голодомору 1932-1933 років, а також зусилля української влади з донесення правди про Голодомор.

 

Президент нагадав про масштабні людські втрати, яких зазнала Україна в результаті Голоду 1932-1933 років. При цьому Ющенко відзначив штучний характер голоду.

 

«Це не рік, коли в нас не було урожаю», – сказав глава держави, запевнивши, що Україна стабільно виступала експортером зерна в ті роки в рамках політики хлібозаготівель.

 

«Це був політичний задум розправи над найбільш незалежним класом, яким було в тридцяті роки українське селянство», – сказав президент.

 

Він висловив задоволення тим, як останніми роками стверджується визнання Голодомору міжнародним співтовариством, а також відновлюється історична правда, поширюється знання й виховується повага до цієї трагедії всередині українського суспільства.

 

Фільм вийде в ефірі Першого національного телеканалу Угорщини орієнтовно наприкінці травня. У ході роботи над фільмом творча група планує зустрітися з істориками, дослідниками, тими, хто пережив 1932-1933 роки, а також звернутися до архівних матеріалів.

 

Зйомки проходитимуть у місцях трагедії – в південних, східних і центральних областях України.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду