Херсонський видавець зазіхнув на торгову марку «Українська правда»

21 Квітня 2008
35643
21 Квітня 2008
18:18

Херсонський видавець зазіхнув на торгову марку «Українська правда»

35643
Херсонський видавець зазіхнув на торгову марку «Українська правда»
17 квітня Міністерство юстиції України зареєструвало друковане видання під назвою «Українська правда» (та російською – «Украинская правда»). Відповідний наказ виконувача обов’язків міністра Євгена Корнійчука опублікований на офіційному сайті міністерства.
 
На прохання «ТК» повідомити місце видання і назву видавця газети у відділі реєстрації ЗМІ Мін’юсту відповіли, що будь-яка інформація такого характеру є платною. Однак вдалося з’ясувати, що це загальнополітичне видання виходитиме у Херсоні.
 
Заступник Міністра юстиції Наталія Богашева повідомила «ТК», що Міністерство юстиції не мало підстав відмовити у реєстрації ЗМІ з такою назвою. «Так, є сайт із такою назвою, але сайт – це не засіб масової інформації», - сказала вона. За словами пані Богашевої, перед тим, як прийняти рішення, Мін’юст перевірив, чи існують в Україні зареєстровані ЗМІ з такою назвою. За її словами, у разі отримання доказів, що торгова марка «Українська правда» належить іншій організації, реєстрація газети може бути припинена.
 
Головний редактор і власник сайту «Українська правда» Олена Притула повідомила «ТК», що не має стосунку до цього видання, проте наголосила, що вона є власником торгівельної марки «Українська правда», зареєстрованої понад 5 років тому. Тому тепер вона має намір звернутись до Міністерства юстиції із проханням скасувати реєстрацію видання.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду