ЄС запроваджує покарання за підбурення до тероризму в інтернеті

19 Квітня 2008
20723
19 Квітня 2008
15:27

ЄС запроваджує покарання за підбурення до тероризму в інтернеті

20723
ЄС запроваджує покарання за підбурення до тероризму в інтернеті
Євросоюз вводить нові обмеження в мережі Інтернет. Міністри юстиції країн співтовариства схвалили введення покарання за підбурювання до тероризму в всесвітній павутині, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Бі-Бі-Сі.
 
Відповідно до нових правил суди країн-учасниць ЄС зможуть вимагати від Інтернет-провайдерів закриття сайтів, на яких міститься підбурювання до тероризму. В цілому чиновники були настроєні достатньо жорстко, оголосивши Інтернет «віртуальним тренувальним майданчиком для бойовиків», який використовується для натхнення і мобілізації груп людей в різних країнах.
 
Проте, правозахисні організації і представники північних європейських країн добилися такого формулювання цієї правової норми, яка указує на те, що закон не використовуватиметься для придушення свободи самовираження.
 
Втім, одним тільки Інтернетом учасники наради в Люксембурзі вирішили не обмежуватися. Міністри також погодили план заходів по обмеженню незаконного обігу вибухівки, яка може потрапити до рук терористів. В рамках цієї кампанії планується налагодити систему раннього попередження, куди поступатимуть дані про викрадені вибухові речовини і детонатори.
 
Нагадаємо, координатор ЄС по боротьбі з тероризмом Жиль де Кершов раніше цього місяця вже заявляв про те, що рівень терористичної загрози в Європі не знизився, і налічується близько 5 тис. інтернет-сайтів, сприяючих розпалюванню радикальних настроїв серед молоді.
 
Раніше покарання за підбурювання до тероризму передбачалося в трьох країнах Європи, які
 частіше за всіх стикалися з цим явищем. Мова йде про Великобританію, Іспанію і Італію.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20723
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду