Павленко і Булавін стверджують: гроші від реклами на зарубіжних телеканалах залишаються в Україні

18 Квітня 2008
23648
18 Квітня 2008
15:09

Павленко і Булавін стверджують: гроші від реклами на зарубіжних телеканалах залишаються в Україні

23648
Павленко і Булавін стверджують: гроші від реклами на зарубіжних телеканалах залишаються в Україні
15 квітня голова Нацради Віталій Шевченко та заступник голови Юрій Плаксюк, обговорюючи в ході брифінгу питання щодо адаптації зарубіжних мовників до українського законодавства, торкнулися питання невиконання зарубіжними каналами норм Закону України «Про рекламу». Як висловився голова Національної ради Віталій Шевченко, за рекламу на іноземних каналах з України протягом року «вивозяться... навіть не мільйони доларів, а, очевидно, на порядок вище», що завдає відчутних збитків для українського виробника, вітчизняних телекомпаній, індустрії загалом.
 
Тим часом Юрій Плаксюк акцентував, що телерадіоорганізаціям та провайдерам програмної послуги забороняється ретрансляція іноземної реклами, за яку не сплачено юридичній особі України, і якщо факт такої сплати не підтверджений документально у порядку, визначеному законодавством України. Як приклад пан Плаксюк навів «Первый канал. Всемирная сеть»: «Реклама на «ОРТ Міжнародний» звучить українською мовою, проте сумнівно, що за цю рекламу було сплачено Україні». 
 
Генеральний директор сейлз-хаусу «Відмінна реклама» (продає на території України рекламні можливості міжнародної версії російського «Первого канала») Олег Павленко розвіяв сумніви заступника голови Нацради. «Ми представляємо інтереси не стільки «Первого канала», скільки дистрибутора цього каналу  – компанії «Торсат», – пояснив «ТК» Олег Павленко. – Усі взаємини, і фінансові в тому числі, відбуваються безпосередньо з «Торсатом». Податки обов’язково поступають в бюджет України! Ми ж юридична особа – резидент України». 
 
Угоди про продаж рекламних можливостей на території України каналів «РТР-Планета» і «НТВ-Мир» підписані сейлз-хаусом «ВІ-Пріоритет» з українськими юридичними особами – компаніями «Торсат» і «Медіа-Нова». Остання, у свою чергу, є посередником, що має зобов’язання перед офіційним представником «НТВ-Мир» – дистрибуторською компанією «Нова телевізійна група», також резидентом України. Тому податки сплачуються виключно в український бюджет. 
 
Водночас генеральний директор сейлз-хаусу «ВІ-Пріоритет» В’ячеслав Булавін запевнив «ТК», що гроші за рекламу, яку продає на міжнародних версіях російських каналів його сейлз-хаус, нікуди не вивозяться. «Фізично гроші нікуди не йдуть і залишаються на території України. Вони повністю оподатковуються тут. Це суто внутрішньоукраїнська історія!», – наголосив пан Булавін. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23648
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Карен
5859 дн. тому
Все договора Торсата-липа.И рекламу они вставляют не на Украине...Хорошо,что Нацсовет перестал их крышевать,видать и его они достали.
Глеб
5860 дн. тому
Какая наивность!Обратитесь в Укртелесеть или в СКТУ,и Вам расскажут про сборище международных жуликов,действующих под именем "Торсат" Какие налоги! При чем здесь Украина!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду