Олексій Подольський просить майора Мельниченка не віддавати плівки до Генпрокуратури: вони там зникнуть

11 Квітня 2008
9173
11 Квітня 2008
15:20

Олексій Подольський просить майора Мельниченка не віддавати плівки до Генпрокуратури: вони там зникнуть

9173
Олексій Подольський просить майора Мельниченка не віддавати плівки до Генпрокуратури: вони там зникнуть
Журналіст Олексій Подольський, на якого у червні 2000 року було здійснено напад за тим же сценарієм, що й за три місяці на Георгія Ґонґадзе, просить майора Миколу Мельниченка не віддавати плівки із записами до Генпрокуратури. Про це він заявив на прес-конференції, що відбулася 11 квітня 2008 року в приміщенні Інтернет-видання «ОБОЗ.ua».
 
«Я вирішив про це публічно заявити, щоб потім не виникло інсинуацій з боку Генпрокуратури, яка останнім часом почала мені телефонувати і наполягати, щоб я попросив Миколу Мельниченка віддати ці плівки. Але я впевнений, що, якщо він це зробить, ці плівки або зникнуть, або їх пошкодять. Весь світ знає, що плівки автентичні. Щоб це довести, потрібно зробити експертизу, але не в наших правоохоронних органах, які себе дискредитували. Це обов’язково має бути міжнародна експертиза незалежних експертів. Для мене Мельниченко залишатиметься порядною людиною доти, поки не віддасть ці плівки до Генпрокуратури», – сказав Олексій Подольський.
 
Щодо останнього вироку суду щодо виконавців вбивства Георгія Ґонґадзе, Подольський упевнений, що у цій та його справах зроблено все, щоб «виплюхнути з корита  разом з водою немовля». Всіх, на його думку, цікавлять дрібниці, а про головне – мотиви цих злочинів – всі забули. На думку Олексія Подольського, головною причиною нападів на нього та Георгія Ґонґадзе стала їхня критика на адресу дій влади щодо прийняття на референдумі нової Конституції.
 
«Дуже довго наші слідчі збирали матеріали. Зібрано десятки томів, але справа не зсувалася з мертвої точки до того часу, поки Ющенку не довелося звітувати перед міжнародними організаціями. Тоді він наказав знайти виконавців, і їх дуже швидко засудили. А на те, щоб засудити замовників, немає політичної волі», – сказав Подольський. Він відзначив, що особливістю цього процесу було те, що ті з виконавців, які співпрацювали зі слідством отримали таке ж покарання, як і ті, хто відмовлявся це робити.
 
На його думку, за президентства Ющенка, хоча він і заявляв про те, що вбивство Ґонґадзе буде неодмінно розкрите, замовники покарані не будуть, тому що «він їм дав певні гарантії». За словами виступаючого, сьогодні «немає політичної волі» на те, щоб провести експертизу плівок та зробити їх доказами в суді, тому що на цих плівках є голоси половини нашої політичної еліти. Олексій Подольський мало вірить що в те, що замовники будуть покарані, але впевнений, що це справа не тільки його і Ґонґадзе, а й усіх побитих і убитих, які виступали проти режиму Кучми. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9173
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду