В Оксфорді відбулися студентські змагання з медіаправа, у складі суддів яких було двоє українців

9 Квітня 2008
2730
9 Квітня 2008
12:34

В Оксфорді відбулися студентські змагання з медіаправа, у складі суддів яких було двоє українців

2730
В Оксфорді відбулися студентські змагання з медіаправа, у складі суддів яких було двоє українців
В Оксфордську університеті (Великобританія) вперше відбулися змагання з медіаправа для студентів-юристів імені Монро Прайса (оригінальна назва – Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition).
 
Змагання відбувалися у два етапи – спочатку команди університетів надсилали поштою свої письмові меморандуми щодо модельної справи, розробленої фахівцями Оксфордського університету. Потім найкращі команди, якими стали представники університетів із Індії, Малайзії, Грузії, Сьєрра Ліоне, Росії та Зімбабве, були запрошені для усних судових слухань до Оксфорду. Формат типовий для студентських правничих змагань – участь в уявному судовому процесі на боці заявника або відповідача.
 
Найкращими командами, які зустрілися у фіналі, що відбувся 5 квітня 2008 року, стали команди з Малайзії та Грузії. Малайзійці набрали найбільшу кількість балів і стали найкращою командою, що виступала на боці заявника, а грузини стали найкращою командою, яка представляла інтереси відповідача.
 
Представників українських університетів на змаганнях не було. Однак у складі суддів було одразу двоє українців – директор Інституту медіа права Тарас Шевченко та адвокат Наталія Петрова (обоє входять до Міжнародної асоціації медіаюристів). «Шкода, що українські університети не взяли участі у змаганнях, – зазначає директор Інституту медіа права Тарас Шевченко, – хоча мені відомо, що такі наміри мала команда Києво-Могилянської академії. Організатори вирішили проводити змагання щороку, тому сподіваюся, що українські команди ще будуть і серед учасників, і серед переможців».
 
Інститут медіа права
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2730
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Законник
5881 дн. тому
Дійсно, чому не було на змаганнях представників українських університетів, тоді як і Тарас Шевченко, і Наталія Петрова викладають ніби медіаправо в університетах, проводять семінари/тренінги... Виходить, вони подбали про свою участь, а не студентів..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду