Кінопризом FACE Рада Європи відзначить найкращого режисера в галузі прав людини

7 Квітня 2008
20435
7 Квітня 2008
17:07

Кінопризом FACE Рада Європи відзначить найкращого режисера в галузі прав людини

20435
Кінопризом FACE Рада Європи відзначить найкращого режисера в галузі прав людини

Рада Європи відзначить нагородою режисера, чий фільм викличе інтерес і найкраще представить публіці проблематику прав людини. Про це повідомляє Бюро інформації Ради Європи в Україні.

 

Приз у вигляді грошової винагороди в розмірі 10 000 євро отримає переможець в номінації на кращий фільм з правозахисної тематики на Стамбульському міжнародному кінофестивалі, який цього року проходитиме з 5 по 20 квітня. Нагородою може бути відзначений як документальний, так і художній фільм.

 

Як повідомляється, це буде друге присудження нагороди FACE за яскравий кінофільм на тему захисту прав людини. Минулого року це була стрічка під назвою «Бамако»/ «Суд», режисером якої був Абдерахман Сіссако. У кінофільмі зображуються взаємовідносини між Африкою та рештою світу за допомогою суду, який було створено у дворі одного з будинків в столиці Малі, і куди звертались багато африканців з тим, щоб засудити міжнародні структури за зневажання їхніми правами та експлуатацію.

 

Вручаючи нагороду від імені Генерального секретаря Ради Європи Комісар з прав людини Ради Європи Томас Хамарберг сказав: «Рівноправність, цілковите дотримання прав людини та активне залучення пересічних громадян потрібні для забезпечення соціальної справедливості, вони також необхідні для будь-якого соціального та економічного розвитку».

 

Рада Європи, яка об’єднує 47 держав-членів, також відома тим, що вона забезпечує діяльність «Eurimages» – органу, що підтримує та фінансує спільне виробництво, поширення та кінопрокат європейських кінематографічних творів. Рада Європи також відома в галузі кіно завдяки своїй Європейській Аудіовізуальній Обсерваторії, єдиному такому центру, що збирає та розповсюджує інформацію про аудіовізуальне виробництво в Європі, включаючи кіно, телебачення, відео, DVD та нові ЗМІ.

 

Як зазначається, рішення запровадити відзначення призом FACE є «відображенням зобов’язань Ради Європи як відносно кінематографії, так і щодо культурного розмаїття, а також визнання внеску, який кіно робить в справу розвитку світової системи захисту прав людини». Кіноприз FACE є результатом співробітництва Ради Європи та Міжнародного Стамбульського фестивалю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду