Ірина Геращенко закликає створити корпункти українських державних ЗМІ у Брюсселі

4 Квітня 2008
15384
4 Квітня 2008
09:24

Ірина Геращенко закликає створити корпункти українських державних ЗМІ у Брюсселі

15384
Ірина Геращенко закликає створити корпункти українських державних ЗМІ у Брюсселі
На думку народного депутата Ірини Геращенко, кампанія з інформування громадян України щодо інтеграції до Північноатлантичного альянсу та Європейського Союзу повинна розпочатись із відкриття кореспондентських пунктів українського державного телебачення і радіо у Брюсселі, де розташована штаб-квартира НАТО.
 
Це необхідно, цитує пані Геращенко офіційний сайт блоку НУ-НС, «аби українці щодня могли отримувати інформацію, що відбувається у центрі Європейського Союзу, які рішення ЄС і НАТО приймає щодня, чим живуть ці організації, яку діяльність вони ведуть. Це не нормально, що державне телебачення сьогодні не має свого корпункту в Брюсселі».
 
«Це буде важливим кроком до того, щоб українці отримували достовірну інформацію з вітчизняних ЗМІ, а не з російських телеканалів, де крутяться «страшилки» про НАТО», - каже вона.
 
Член парламентського комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко переконана, що адресні програми з інформування громадян про НАТО та ЄС треба відпрацьовувати передусім на НРКУ та НТКУ. «Неправильно робити акцент лише на проведенні «круглих столів» і семінарів. Ці заходи збирають лише фахівців, вони, як правило, є перетворюються на дискусію у вузькому колі. Так само і концертами не можна досягнути високо рівня поінформованості. Вони створюють гарний настрій прихильникам або опонентам НАТО, але не надають інформацію», - вважає пані Геращенко. Зараз розроблена Кабінетом Міністрів програма заходів з інформування громадян України щодо інтеграції до НАТО і ЄС, розрахована на 2008-2011 роки, доопрацьовується урядом після подання пропозицій профільного парламентського комітету та неурядових організацій.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15384
Теги:
Читайте також
08.04.2008 09:54
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
4 486
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
з першого національного
5881 дн. тому
Точно. або ще запитуватимуть: звідки ця інформація у вас, якщо її не дає "інтерфакс" або "уніан". Для чого тоді ці корпункти?
,j,j
5884 дн. тому
Атексти все одно будуть вичитувати і правити київські редактори, які майже ніколи не були за кордоном, і вважають, що усі новини мають бути на рівні плінтусу, або краще - під ним. І шукатимуть оті власкори бабу Маню у Брюселі, аби розповісти усі події через її сім'ю...
ну і що?
5884 дн. тому
Можу собі уявити кого пошлють працювати на цих корпунктах! родичів та наближених. Ха-ха-ха
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду