«Оглядач» розмістив скандальний антиісламський фільм «Фітна»

3 Квітня 2008
13000
3 Квітня 2008
16:43

«Оглядач» розмістив скандальний антиісламський фільм «Фітна»

13000
«Оглядач» розмістив скандальний антиісламський фільм «Фітна»
На сайті «Оглядач» розміщене відео фільму голландського політика Герта Вілдерса «Фітна». Цей фільм спричинив масштабний скандал, будучи викладеним на британському відео сервісі LiveLeak, звідки його незабаром прибрали через погрози на адресу персоналу.
 
У фільмі, назва якого в перекладі з арабської означає «Розбрат», голова праворадикальної «Партії за свободу» різко критикує священну книгу мусульман – Коран. 17-хвилинна стрічка демонструє документальні кадри терактів 11 вересня 2001 року. У ньому періодично лунають начебто жорстокі цитати з Корану.
 
Як повідомляє «Оглядач», творець фільму має намір внести у нього зміни, аби уникнути позовів щодо порушення авторських прав. Зокрема, він усуне звідти кадри, що демонструють славетну карикатуру на пророка Мухаммеда авторства данського карикатуриста Курта Вестерґаарда, оскільки останній не давав дозволу на використання його роботи.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13000
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
rest
5864 дн. тому
Цікаво, чи звинуватять "Оглядач" у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, ксенофобії та антисемітизмі? Чи ст.161 КК стосується лише тих, хто критикує одну окермо взяту націю?
FTR
5867 дн. тому
Сива кобило, прошу не забувати, що новітні ісламофашисти діють по новітньому. Кожна друга молода особа ісламського віросповідання прагне оселитися на Заході. Так вони отаборяються у Британії, Франції, Німеччині, Бельгії, Данії, чинять там погроми, будють мечеті, де проповідують ненависть і ідеї "Великого халіфіату" і ще й вимагають усіх соціальних прав і свобод у країнах, які ж і хочуть знищити.
Сива Кобила
5867 дн. тому
Православні 300 років тому захопили величезну територію від Волги до Тихого океану і винищили там майже все корінне населення. Вже не кажучи про католиків і протестантів, які те саме зробили з територіями Західної півкулі (т. зв. Америкою). За 300 років цей факт став нормою життя людства. І ніхто не каже: "Ось воно, справжнє православ'я (католицизм, протестантизм, християнство)!". Отже, якщо в майбутньому ісламському світі про нас, християн, ніхто не згадає (як тепер не згадують про тих знищених нами "дикунів"), це буде навіть справедливо.
FTR
5867 дн. тому
Дивилися ми цей фільм...Нічого нового нажаль. Ті ж фрагменти вже бачили на MemriTV. Але все одно враження страшне...ось він, справжній Іслам.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду