Інформаційно-просвітницькі заходи щодо вступу до НАТО не дають бажаного результату

1 Квітня 2008
12580
1 Квітня 2008
11:04

Інформаційно-просвітницькі заходи щодо вступу до НАТО не дають бажаного результату

12580
Інформаційно-просвітницькі заходи щодо вступу до НАТО не дають бажаного результату

Інформаційні кампанії щодо інтеграції України в Євросоюз та Північно-Атлантичний альянс не дають бажаного результату.

 

За даними Центру економічних та політичних досліджень імені Разумкова, нині проти вступу до НАТО виступають 53% українських громадян, за вступ до ЄС – лише трохи більше половини українців, передає "Німецька хвиля".

 

Розміри державних та донорських коштів, які виділяються на проведення просвітницької роботи, щорічно збільшують, а кількість українців, охочих приєднатися до євроатлантичних структур, із кожним роком зменшується, цитує радіо експертів.

 

На їхню думку, урядовці підходять до проведення таких інформаційних кампаній надто формально та за радянським принципом: "гроші виділили – треба їх розподілити та якнайшвидше освоїти".

 

За словами директора міжнародних програм Центру імені Разумкова Валерія Чалого, "ніяка пропаганда в Україні не пройде".

 

"Нам потрібно робити дискурс в країні. Саме внутрішні реформи повинні бути основним напрямом, з якого ведеться інформаційна кампанія", - впевнений він

 

Член парламентського комітету з питань євроінтеграції Ірина Геращенко переконана, що інформаційну кампанію слід починати із серйозного залучення державного телебачення та радіо, зокрема, відкрити у Брюсселі національний корпункт.

 

"Ми не можемо постійно дивитися на світ очима російських журналістів, як ми це зараз робимо. Бо всі події, які відбуваються у світі, українці дивляться з російських каналів", - зазначає Геращенко.

 

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12580
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
киевград
5880 дн. тому
пропаганда не работает? странно, с чего бы. "бажаний результат" - это стадом в ярмо?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду