Ірина Журавська: «Телеведучий має вміти залучати глядачів до спілкування»

20 Березня 2008
6831
20 Березня 2008
14:41

Ірина Журавська: «Телеведучий має вміти залучати глядачів до спілкування»

6831
Відтепер великими рейтинговими показниками може похизуватися прогноз погоди, що виходить на каналі "Київ". У першу чергу це пов'язано з появою у програмі нової чарівної ведучої Ірини Журавської, яка розповідає про природні примхи протягом двох останніх тижнів. Сама дівчина пояснює такий успіх насамперед людською привабливістю та вмінням зацікавити глядача.
Ірина Журавська: «Телеведучий має вміти залучати глядачів до спілкування»

Ірино, з чим ви пов’язуєте зростання рейтингу випуску погоди на каналі?

— Насправді, коли я почула цю новину, то дуже здивувалася. Звичайно, мені приємно знати, що прогноз погоди, який веду я, має великі рейтингові показники. Можливо, це пов’язано із тим, як саме я спілкуюся із глядачем.

 

Розкриєте секрет спілкування?

— Я вважаю, що справа просто у звичайній людській привабливості. А ще ця робота мені дуже подобається. Я можу з упевненістю сказати, що знайшла себе у ролі ведучої. У випадку, коли лише за два тижні мені вдалося привабити до себе глядача, не залишається сумнівів, що я на своєму місці.

 

А для ведучої прогнозу погоди важливіша ефектна зовнішність чи якісь професійні навички?

— Мені здається, що саме зовнішність. Для інших проектів, як-то ведуча новин, ток-шоу, потрібні вже й комунікабельність, і сміливість, і журналістські вміння. Проте у будь-якому випадку потрібне якесь посилання до глядача, бажання донести щось важливе, нехай навіть це звичайнісінька погода на завтра.

 

Які переспективи роботи на каналі бачите для себе?

— Коли я спостерігаю за роботою ведучих новин, то мені хочеться спробувати себе у цій якості. Мені дуже цікава робота ведучої різноманітних програм. І хоча робота на телебаченні мене завжди приваблювала, я не могла навіть подумати, що можу туди потрапити.

 

А про свій власний проект не думали?

— Це цікаво, безумовно. Але іноді думаю, що я можу створити, коли все вже давно вигадали і втілили у життя і без мене? Набагато більше мене приваблює робота ведучої, тож із задоволенням працювала б у різноманітних проектах.

 

Ірина, а як починали сходження до кар’єри телеведучої?

— Я вже три чи чотири роки серйозно займаюся модельним бізнесом. І лише кілька тижнів тому, з приходом на телебачення, розпочався новий, успішний виток моєї кар’єри. Це лише початок, тому маю надію, що через деякий час після прогнозу погоди буде якийсь професійний ріст.

 

Ірина, а як Ви власне потрапили на телеканал?

— Мене запросили на кастинг. Тричі я приходила і вже навіть не сподівалася. Але потім, коли я тиждень стажувалася, мені сказали, що перший ефір 8 березня. Я дуже зраділа.

 

Який для вас найскладніший аспект роботи на телебаченні?

— Мені пощастило, що довкола мене працюють люди, які розуміють, що початківець може зіштовхнутися з багатьма труднощами, тому вони намагаються мені все пояснити та навчити. Спочатку було дуже незвично, але потім, через тиждень-другий, усе більш-менш налагодилося. Я вже сама бачу, що краще почуваю себе перед камерами та маю відповідний вигляд у кадрі. Ще спочатку дуже важко було показувати на синьому фоні області, показники температури. Та мені все пояснювали, ніхто не нервував, і через деякий час я почала розуміти принцип роботи. Проте я доволі самокритична, і мені є над чим працювати.

 

На ТРК “Київ” легко працювати?

— Це саме те, до чого я завжди прагнула, чого хотіла. З дитинства я мріяла бути “у телевізорі”, і мої мрії здійснюються. Я розумію, який це складний процес, що за виробництвом п’ятихвилинного випуску погоди стоїть ціла команда людей, кожен із яких професіонал, що знає та любить свою роботу. Поки що я розпочинаю з погоди, а там подивимося.

 

Спілкувалися Крістіна Клюшник, Людмила Язвінська, «Хрещатик»

Фото Бориса Корпусенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Крістіна Клюшник, Людмила Язвінська, «Хрещатик»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6831
Теги:
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5775 дн. тому
КАНАЛУ НУЖНЫ ПРОФИСИОНАЛЬНЫЕ, ЦЕЛЕНАПРАВЛЕНЫЕ ВЕДУЩИЕ А НЕ ...
співробітник
5900 дн. тому
Як не сормно так брехати: "тричі кастиги проходила,не сподівалася"...Її привів особисто рідний дядько -Журавський Віталій Станіславович заступник голови КМДА, і наказав запхати у "телевізор". І начхати -подобається це комусь чи ні! А те що виглядає, як пластиковій манекен з магазину та ще й очі трохи косуваті - то те все -байдуже! Так що давайте не будемо тут казочку про "талановиту" дівчинку брехати! І сміх і гріх...
му-му
5901 дн. тому
Поддерживаю. работать есть над чем это правда. Но может фамилия поможет. Дядя то в мэрии, но ненадолго.
бу-бу
5901 дн. тому
Дівчинка гарненька - і не більше. Далі все від блондинок. Який рейтинг? Ви що знущаєтеся. Шкода закрили Мурчика і Гавчика у Веч. казці - якраз третьою б була.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду