21 березня в «Укрінформі» буде презентовано план проведення культурологічних та просвітницьких акцій на День Європи та День незалежності

20 Березня 2008
13463
20 Березня 2008
11:34

21 березня в «Укрінформі» буде презентовано план проведення культурологічних та просвітницьких акцій на День Європи та День незалежності

13463
21 березня в «Укрінформі» буде презентовано план проведення культурологічних та просвітницьких акцій на День Європи та День незалежності

До Всесвітнього дня поезії, у п'ятницю, 21 березня, о 15.00 у Всеукраїнському прес-центрі при Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» Фонд Миколи Томенка «Справедлива країна» спільно з Національною радіокомпанією України презентує план проведення культурологічних та просвітницьких акцій на День Європи та День незалежності. Відповідне повідомлення поширив «Укрінформ».

 

На День Європи, 17 травня, планується проведення свята «ЕтноВесна на батьківщині Василя Симоненка» (поблизу с.Бієвці Лубенського р-ну Полтавської обл.), під час якого відбудеться ярмарок народних промислів, широка мистецька програма та буде презентовано аудіо-видання «Живий голос Василя Симоненка», до якого увійдуть унікальні записи авторського виконання поетом своїх творів, а також кращі фонограми поезій Василя Симоненка та музичні твори на його вірші з фондів Українського радіо.

 

Це видання - результат зусиль багатьох журналістів України: з Києва, Черкас, Полтави, Лубен, а також керівництва Тарандинської сільської середньої школи, в якій вчився Василь Симоненко, де свято зберігають його пам'ять і де вже багато років існує музей поета.

 

Крім того, Микола Томенко та Віктор Набруско повідомлять про підготовку до Дня незалежності аудіо-видання «Класика української літератури: Живі голоси», що планується здійснити для шкіл та вузів. Тут будуть зібрані авторські виконання найвідоміших поетичних та фрагменти прозових творів визначних українських митців ХХ століття.

 

Зокрема, слухачі (на думку засновників проекту, це має бути передовсім молодь) матимуть змогу почути голоси Лесі Українки, Марка Кропивницького, Павла Тичини, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Миколи Бажана, Василя Стуса, Василя Симоненко, Остапа Вишні, Олеся Гончара і ще багатьох літераторів, які своєю творчістю вписали яскраві сторінки в історію вітчизняної культури.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13463
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду