Віталій Кличко подав до суду на «Вечірній Київ»

20 Березня 2008
18353
20 Березня 2008
08:43

Віталій Кличко подав до суду на «Вечірній Київ»

18353
Віталій Кличко подав до суду на «Вечірній Київ»
Депутат Київської міської ради Віталій Кличко позивається до муніципальної газети «Вечірній Київ» через інформацію, опубліковану 14 лютого у рубриці «Гороскоп». Про це повідомляє прес-служба умовного Київського медіахолдингу.
 
У своєму позові депутат вимагає від «Вечірки» спростування, на його думку, непристойної інформації, що міститься у «Політично вірному гороскопі». Там також містились віщування для Ірени Кільчицької, Олеся Довгого, Дениса Басса, Максима Саврасова, Алли Шлапак, Зоряна Шкіряка та Олександра Бригинця. Разом із тим, представники Віталія Кличка повідомили «Детектор медіа», що причиною позову стала ціла низка публікацій, що містили серйозні звинувачення на адресу пана Кличка, а не лише той матеріал, який називають представники неформального об'єднання муніципальних медіа.
 
Адвокат Віталія Кличка Валерій Карпунцов заявив у розмові з «ТК», що протягом тривалого часу з боку редакції «Вечірній Київ» і низки видань, які входять до так званого Київського медіахолдингу (нагадаємо, зараз комунальні медіа перебувають на стадії ліквідації, після чого їх планують об’єднати у закрите акціонерне товариство), підконтрольного Леоніду Черновецькому, здійснюється «цілеспрямована дискредитація Віталія як особистості».
 
«Ці публікації носять відверто брехливий і цинічний характер. На початку Віталій у силу своєї толерантності терпів і відмовлявся, коли ми пропонували йому позиватись. Але останніми публікаціями «Вечірка» перейшла межу, посягнувши на честь і гідність його родини. Зайве говорити про його ставлення до сім’ї, дітей, моральних цінностей», - каже пан Карпунцов. За його словами, навіть після подання позову «Вечірній Київ» не припинив публікації такого роду.
 
«З поваги до преси і журналістів загалом ми не просили забезпечення позову шляхом накладення арештів чи заборон, - каже адвокат Кличка. – Ми все ж живемо в демократичній країні, і сподівалися, що до розгляду справи вони припинять друкувати «чорнуху».
 
За словами Валерія Карпунцова, мета Віталія Кличка – визнати надруковану «Вечіркою» інформацію такою, що ображає честь і гідність та шкодить діловій репутації позивача. 31 березня, 2 і 4 квітня мають відбутись судові засідання у справі.
 
«ТК» з’ясовує позицію газети «Вечірній Київ».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18353
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гена
5896 дн. тому
Молодец, Виталий, давно уже нужно бороться з продажной прессой!
Линда
5896 дн. тому
Правильно сделал Виталий, какая порядочность по отношению к хамам, а журналистов там нет. Просто есть люди с пропиской России которые к журналистике не имеют никакого отношения, ну например бывшие водители , официанты и т.д. Все нормвльные давно ушли еще год назад, после ряда протестов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду