Вручено призи за студентське кіно французькою

17 Березня 2008
32276
17 Березня 2008
18:50

Вручено призи за студентське кіно французькою

32276
Вручено призи за студентське кіно французькою
Шістнадцятого березня в столичній галереї «Я» підбито підсумки фестивалю фільмів французькою, знятих молодими українськими студентами. Фестиваль студентського франкомовного авторського кіно проводився в рамках Тижня франкофонії, що саме триває в Києві й інших містах України. За умовами конкурсу фільми повинні бути знятими виключно камерою мобільного телефону чи цифрового фотоапарату.
 
Під час остаточного конкурсного показу було продемонстровано 6 із 27 фільмів, відібраних журі, та вибрано 3 кращих. До складу журі ввійшли Алік Шпилюк (кнокритик), Юрій Макаров (головний редактор журналу «Український тиждень»), Клер Стеблер (арт-директор Pinchuk Art Center) і Ігор Михайленко (прес-секретар видавництва «Пресцентр»).
 
Переможницею стала Марія Єщенко, студентка 3 курсу факультету політології Києво-Могилянської Академії з фільмом «Пуск (Windows)». Фільм Юрія Багінського зі Львова «Маленький принц», знятий за мотивами однойменного твору Екзюпері, зайняв друге місце, а фільм «Дощ», авторами якого став колектив студенток 3 курсу факультету французької філології Київського лінгвістичного університету на чолі з Ольгою Звягінцевою з Кривого Рога зайняв третє місце. Автори фільмів-переможців отримали нагороди, затверджені посольствами Франції й Канади.
 
Шість фільмів, відібраних журі братимуть участь у конкурсному відборі на Міжнародному фестивалі  франкомовних фільмів кишенькового формату, який щорічно відбувається у Франції. Автор фільму, відібраного (вищим) журі фестивалю, буде запрошений до Центру сучасного мистецтва Бобур в Парижі.
 
Видавництво «Пресцентр» здійснює інформаційну підтримку Тижню Франкофонії. З 14 по 24 березня в «Газете по-киевски», -по донецки, по-одесски, по-харьковски, по-днепропетровски» публікуватимуться матеріали про події Тижня. Йдеться про фестиваль франкомовного кіно «Територія кіно», оперу «Кармен» Жоржа Бізе, міжнародний фестиваль театрів у Дніпропетровську і конкурс фільмів кишенькового формату.
 

За додатковою інформацією просимо звертатися до прес-секретаря видавництва «Прес-центр» Ігоря Михайленка Тел. 362 84 07  моб. 8 067 220 62 29 e-mail: press@pk.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32276
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Панкрат
5876 дн. тому
Нагородили, якихось {CENSORED}!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду