Леся Гонгадзе не виключає, що міліціонери, звинувачені у вбивстві її сина, не причетні до злочину

7 Березня 2008
8114
7 Березня 2008
11:11

Леся Гонгадзе не виключає, що міліціонери, звинувачені у вбивстві її сина, не причетні до злочину

8114
Леся Гонгадзе не виключає, що міліціонери, звинувачені у вбивстві її сина, не причетні до злочину

«Я не хочу, щоб цим нещасним дали великі терміни (йдеться про обвинувачених у справі про вбивство Георгія Гонгадзе колишніх офіцерів міліції Валерія Костенка, Миколу Протасіва й Олександра Поповича, – ЗІК.). На мою думку, вони є рабами системи і повинні були виконувати все, що їм казали згори. Вони просто-на-просто не могли не виконати наказу свого рабовласника. Коли я була на суді вперше, то сказала судді, пані Григор’євій, що не маю претензій до нещасних, бо вони мусіли виконувати наказ і оцінюю закінчення цього суду, як чергову насмішку над суспільством та Україною», – про це сьогодні, 6 березня, у коментарі ЗІКу розповіла Леся Ґонґадзе.

 

На думку Лесі Ґонґадзе, троє обвинувачених, можливо, й не причетні до вбивства її сина Ґеорґія. Вона ще раз підтвердила свою позицію, що судити необхідно насамперед не виконавців, а тих, хто був замовником вбивства.

 

За словами Лесі Ґонґадзе, від самого початку розгляду «справи Ґонґадзе» її викликали до суду 98 разів. Втім, вона побувала на судовому засіданні лиш одного разу.

 

На засіданні, яке пройде у вівторок, 11 березня, мав би бути оголошений вирок для колишніх офіцерів міліції – Валерія Костенка, Миколи Протасіва та Олександра Поповича. Відтак, Леся Ґонґадзе вдруге приїде на засідання суду і має намір висловити свою думку щодо «справи Ґонґадзе».

 

Текст та фото - ЗІК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду