Нагороджено перших лауреатів конкурсу на кращі твори для дітей «Золотий лелека»

4 Березня 2008
13651
4 Березня 2008
15:46

Нагороджено перших лауреатів конкурсу на кращі твори для дітей «Золотий лелека»

13651
Нагороджено перших лауреатів конкурсу на кращі твори для дітей «Золотий лелека»

3-го березня у залі прийомів столичного готелю Radisson SAS відбулась церемонія нагородження лауреатів та дипломантів Першого Всеукраїнського конкурсу на кращі твори для дітей «Золотий лелека». Про це «Телекритиці» повідомив голова журі конкурсу Микола Гриценко.

 

Як повідомляється, протягом 2007 року на конкурс було надіслано «рекордну кількість рукописів» – понад 1 тисячу. Лідери за кількістю авторів дитячих рукописів – Львівська, Київська, Харківська області.

 

Наприкінці лютого шляхом рейтингового голосування авторитетне журі визначило переможців у двох номінаціях:

 

Авторська казка:

 

Перша премія: Надія Симчич «Казки про Невидиму Силу» (м. Київ);

Друга премія: Ніна Воскресенська «Руда ворона» (м. Київ), Ніна Жмурикова «Чарівна сопілка» (м. Хмельницький); (авторки розділили 2 місце)

Третя премія: Володимир Читай «Правдиві історії Чарівного лісу»(м. Львів);

 

Авторська повість:

Перша премія: Марина Павленко «Миколчині історії» (м. Умань, Черкаської області)

Друга премія: Олександр Дерманський «Царство Яблукарство» (м. Київ).

Третя премія: Надія Марчук «Пригоди Дзвінки та Данилка» (смт. Срібне Чернігівської області).

 

Переможці отримали дипломи, нагороди (символічні лелеки з «крильми-книжковими сторінками») та грошові премії. В програмі самого свята взяли участь і виступили відомі письменники, громадські діячі, переможці українського відбору дитячого «Євробачення».

 

Книги переможців конкурсу планується випустити у видавництві «Грані-Т» та презентувати на цьогорічному вересневому Форумі видавців у Львові.

 

Організатори конкурсу: Перший канал, видавництво «Грані-Т» та Східно-Європейський банк.

 

Інформаційні партнери: Національне радіо, Національне інформаційне агенство «Укрінформ», газети «День», «Україна молода», «Літературна Україна», «Казковий вечір».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду