Главі УГКЦ Любомиру Гузару – 75 років

26 Лютого 2008
1694
26 Лютого 2008
10:14

Главі УГКЦ Любомиру Гузару – 75 років

1694
Главі УГКЦ Любомиру Гузару – 75 років
26 лютого Верховному Архієпископу Києво-Галицькому, Главі Української Греко-Католицької Церкви Любомиру Гузару виповнилось 75 років.
 
Владика народився 1933 року у Львові. 1944 разом із родиною покинув Україну, у США здобув богословську освіту і 1958 року був висвячений. 2 квітня 1977-го Кардинал Йосип Сліпий таємно висвятив отця Любомира на єпископа. Він був невизнаним єпископом упродовж 19 років у Римі, а після 1993 року – в Україні. Нарешті навесні 1996 року його офіційно визнали єпископом і призначили екзархом у Києві.
 
25 січня 2001 року був обраний Синодом Єпископів Української Греко-Католицької Церкви Архієпископом Львівським та Главою Української Греко-Католицької Церкви. 26 січня 2001 року Папа Римський Іван Павло II затвердив цей вибір. 21 лютого того ж року  Гузар став кардиналом Католицької Церкви з титулом святої Софії на Віа Боччеа.21 серпня 2005 року Любомир Гузар офіційно змінив свій титул на Верховний Архієпископ Києво-Галицький.
 
З нагоди ювілею Президент України Віктор Ющенко нагородив кардинала Любомира Гузара орденом Ярослава Мудрого ІІІ ступеня.
 
«Детектор медіа» пишається знайомством і добрими стосунками із предстоятелем УГКЦ і бажає йому здоров’я та довгих літ життя.  
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1694
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду